ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες απουσίες των μαθητών δεν θα ληφθούν υπόψη στην αξιολόγησή τους

Ποιες απουσίες των μαθητών δεν θα ληφθούν υπόψη στην αξιολόγησή τους
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διευκρίνιση για το ποιες απουσίες μαθητών δεν θα μετρήσουν φέτος στην αξιολόγησή τους δίνει με εγκύκλιο το υπ. Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτή οι απουσίες των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω της εποχικής γρίπης δε θα λαμβάνονται υπόψη για το χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προσκομιστούν τα σχετικά δικαιολογητικά στον/στη Διευθυντή/-ντρια της σχολικής μονάδας. Σημειώνεται ότι η σχετική εγκύκλιος έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε εγκύκλιο που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης με αποδέκτες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία έχουν μπει οι 103.366 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς στις 16 Μαΐου ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ήδη από την Μ. Τρίτη έχουν αναρτηθεί τα μηχανογραφικά δελτία στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να μελετήσουν ή και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει, ενώ οδηγίες σε ότι αφορά την ηλεκτρονική υποβολή τους, αναμένεται ο να δοθούν το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι φέτος οι Πανελλήνιες θα είναι δύο ταχυτήτων με κάποιους υποψηφίους να έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το παλαιό σύστημα, δηλαδή σε 4 μαθήματα.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές εξετάσεις 2016: Αντίστροφη μέτρηση για τον «Γολγοθά» των υποψηφίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ