ΕΛΛΑΔΑ

Ανδραβίδα: Προφυλακίστηκε ο 60χρονος για την τετραπλή δολοφονία - Τι είπε στην απολογία του

Ανδραβίδα: Προφυλακίστηκε ο 60χρονος για την τετραπλή δολοφονία - Τι είπε στην απολογία του
Ο συνήγορός του είπε πως ότι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τους φόνους των γονέων, αλλά για τις δολοφονίες των δύο παιδιών είπε ότι δεν θυμάται patrisnews.com

Την προφυλάκιση του 60χρονου που κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία στην Ανδραβίδα αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα Τετάρτη μετά την πολύωρη απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας.

Ο 60χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία στην Ανδραβίδα, με θύματα τον 31χρονο πατέρα, την 37χρονη μητέρα και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας δύο και τριών ετών, απολογήθηκε για περισσότερες από τέσσερις ώρες στον ανακριτή.

Σε δηλώσεις που έκανε στα δικαστήρια της Αμαλιάδας ο αυτεπαγγέλτως διορισθείς συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου, Σπύρος Ανδριόπουλος, ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε κατά την διάρκεια της απολογίας του, τους φόνους του 31χρονου και της 37χρονης, ενώ όσον αφορά τους φόνους των δύο παιδιών επανέλαβε ότι δεν θυμάται».

Σχετικά με τα κίνητρα της τετραπλής δολοφονίας, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι «60χρονος ανέφερε στην απολογία του πως δεν ήταν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά από τα ενοίκια, αλλά οι συχνές διενέξεις που είχε με τα ενήλικα θύματα».

Επίσης, ο Σπύρος Ανδριόπουλος είπε ότι «μετά την τετραπλή δολοφονία ο κατηγορούμενος περιπλανιόταν στην Πάτρα, όπου βρήκε καταφύγιο σε μία εγκαταλειμμένη βάρκα, σε ένα παλιό καρνάγιο».

Ακόμη, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι «κατατέθηκε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά δεν έγινε δεκτό στην παρούσα φάση».

Τι είπε στην απολογία του

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα patrisnews.com, επέμεινε πως «δεν θυμάται» τι συνέβη με τα παιδιά, και πως σκότωσε τους γονείς τους, γιατί δημιουργούσαν προβλήματα στην μητέρα του, που μένει στο σπίτι ακριβώς από πάνω.

«Θυμάμαι έναν πυροβολισμό και μετά τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν πήγαινε άλλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή. Και συμπλήρωσε: «πήγα στο σπίτι τους και μαλώσαμε άσχημα, πιαστήκαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο τους. Εκεί τους πυροβόλησα. Οι άνθρωποι αυτοί έκλειναν τον διακόπτη του νερού και του ρεύματος, και άφηναν την υπερήλικη μητέρα μου στα σκοτάδια και χωρίς νερό. Εκείνη την ημέρα, με πήρε εκείνη τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε πως για ακόμη μια φορά δεν είχε ρεύμα και νερό. Εγώ τους πήρα τηλέφωνο και προσπάθησα να εξομαλύνω την κατάσταση, όμως ο 32χρονος Αρμάντο Κλότσι μου επιτέθηκε φραστικά. Τότε πήγα από το σπίτι για να μιλήσουμε από κοντά. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή των τριών μας. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου τους πέταξα στο κρεβάτι και τους πυροβόλησα».

Να σημειωθεί ότι ο 60χρονος, χθες Τρίτη, που πέρασε για δεύτερη φορά τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου της Αμαλιάδας πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο σημείο και τον αποδοκίμασε… «Γιατί τα παιδιά;», «Φονιά», «Να πεθάνεις στη φυλακή» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν από τα στόματα των οργισμένων πολιτών. Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα και με σκυμμένο το κεφάλι, δεν ψέλλισε το παραμικρό στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ