ΕΛΛΑΔΑ

Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου
Ένας πυροσβέστης σε μία καμμένη περιοχή από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα INTIME/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Επίσκεψη στους δύο πρώτους σταθμούς, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα (21/3) και την Τρίτη (22 Μαρτίου) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, συνοδευόμενοι από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, καθώς και τον γενικό διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελο Γκουντούφα.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, θα πραγματοποιηθούν ευρείες συσκέψεις των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα δασοπυροπροστασίας - δασοπυρόσβεσης. Στις συσκέψεις θα μετέχουν, επίσης, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι Περιφέρειες και όλοι οι συναρμόδιοι τοπικοί φορείς. Πρόκειται για μια κοινή δράση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό την προώθηση συνεργειών σε τοπικό επίπεδο.

Κατά την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Αμυράς θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα θέματα για τον βέλτιστο συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, ενώ στη σύσκεψη που θα ακολουθήσει το «παρών» θα δώσει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στη Λάρισα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες επισκέψεις σε Αθήνα, Πειραιά, Ιωάννινα και Πάτρα, ενώ υπηρεσιακού χαρακτήρα συσκέψεις θα πραγματοποιούνται περιοδικά σε τοπικό επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ