ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση των γονιών του Άλκη Καμπανού με την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Συνάντηση των γονιών του Άλκη Καμπανού με την ηγεσία του Αρείου Πάγου
Ο INTIME

Συνάντηση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα είχαν σήμερα το πρωί οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου 'Αλκη Καμπανού, που έχασε τη ζωή του μετά από άγρια επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση παρουσία του συνηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά με την πρόεδρο Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα.

Οι γονείς ζήτησαν από τους ανωτάτους δικαστές να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του παιδιού τους και να κινηθούν όλες οι διαδικασίες ώστε να σταματήσει η τυφλή οπαδική βία. Ήδη μετά από παραγγελία του κ. Πλιώτα ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για τη βία μεταξύ οπαδών και ασκήθηκαν οι πρώτες ποινικές διώξεις, ενώ υπήρξαν και προφυλακίσεις. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ακόμα δικογραφίες, που σχετίζονται με περιστατικά οπαδικής βίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του ανέφερε:

«Σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας. Αλλά αυτό που έζησα σήμερα στο γραφείο της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Γεωργίου με τους γονείς του αείμνηστου Αλκη Καμπανού και την σεβαστή κυρία πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι συγκλονιστικό και δεν μπορώ με λόγια να το περιγράψω.

Η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυχερή που επικεφαλής της είναι η άνθρωπος πρώτα απ’ όλα κυρία Γεωργίου.

Η συνάντηση μαζί της αλλά και μαζί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο για τους τραγικούς γονείς του αείμνηστου Αλκη στην πληγή που άνοιξε σε αυτούς η απάνθρωπη συμπεριφορά αυτών των 12 αδίστακτων εγκληματιών που μέχρι σήμερα ούτε οι ίδιοι ούτε το οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν προφέρει τη λέξη “συγνώμη” είτε δημόσια είτε ιδιωτικά.

Η συνάντηση ήταν απολύτως μυστική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος και δεν θα έκανα αυτή τη δήλωση αν η συνάντηση δεν αποκαλύπτετο από δημοσιογράφους οι οποίοι τους συνάντησαν εντελώς τυχαία έξω από τον Άρειο Πάγο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ