ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία Δρίτσα με τα πληρώματα που επιχειρούν ανοιχτά των Οινουσσών

Επικοινωνία Δρίτσα με τα πληρώματα που επιχειρούν ανοιχτά των Οινουσσών
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ως μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ερμηνεύεται η επιλογή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά λίγο πριν την ανάσταση με τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των πλοίων ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν στην περιοχή των Οινουσσών, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων.

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης για το υψηλό φρόνημα, τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα με την οποία ανταποκρίνονται στην αποστολή τους κι ευχήθηκε στους κυβερνήτες, σε όλα τα μέλη των πληρωμάτων και στις οικογένειες τους Καλή Ανάσταση.

Και μπορεί το Λιμενικό Σώμα να διέψευσε ότι το Μεγάλο Σάββατο τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμποδίσει τη Θεία Λειτουργία στις Οινούσσες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η τουρκική προκλητικότητα έχει κορυφωθεί, με μπαράζ παραβιάσεων τόσο του ελληνικού εναέριου χώρου, όσο και των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Μάλιστα για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να ενισχυθεί η ελληνική παρουσία στο ανατολικό Αιγαίο, με μόνιμη πλέον φρουρά στη νησίδα Πασάς (Παναγιά), κοντά στις Οινούσσες.

Οι επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις έχουν θέσει σε συναγερμό τις τελευταίες ημέρες τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ και σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να συνεχιστεί η τακτική των αναχαιτίσεων από τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, συνιστώντας παράλληλα στα πληρώματα τόσο των μαχητικών αεροσκαφών όσο και των πολεμικών πλοίων ψυχραιμία, προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα ή ακόμη και θερμό επεισόδιο.

Οι Τούρκοι πάντως δεν φαίνεται να πτοούνται και συνέχισαν την προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα σημειώθηκε και σοβαρό επεισόδιο όταν μία ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά, που ψάρευε κοντά στις Οινούσες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τουρκικά F-16 έκαναν πτήση σε ύψος 70 μέτρων πάνω από τη νησίδα Παναγιά, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις Οινούσσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ