ΕΛΛΑΔΑ

Θωμαΐδης: Αύξηση 41% του ιικού φορτίου στα λύματα - Κορύφωση την ερχόμενη εβδομάδα

Θωμαΐδης: Αύξηση 41% του ιικού φορτίου στα λύματα - Κορύφωση την ερχόμενη εβδομάδα
Το στέλεχος Δέλτα έχει εξαφανιστεί εντελώς ενώ πλέον επικρατεί η «Όμικρον 2» η οποία είναι πιο μεταδοτική αλλά με ήπια συμπτώματα INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (αρχείου)

Η έξαρση της πανδημίας οφείλεται στην επικράτηση του στελέχους «Όμικρον 2», το οποίο είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, ωστόσο προκαλεί ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι το στέλεχος «Όμικρον 2» έχει επικρατήσει κατά 77% και είναι εξαιρετικά μεταδοτικό με ήπια συμπτώματα και σε εμβολιασμένους. Για το επικίνδυνο στέλεχος «Δέλτα», είπε ότι –ευτυχώς, έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Όσον αφορά τα λύματα πρόσθεσε ότι το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 41% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια επιπλέον αύξηση 10%, όπως είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι το ιικό φορτίο θα συνεχίσει να είναι υψηλό το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται κορύφωση αυτή την εβδομάδα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία αργή αποκλιμάκωση.

Τέλος, εξήγησε ότι δεν μπορεί πια κανείς να υπολογίσει τα πραγματικά κρούσματα στα οποία αντιστοιχεί το ιικό φορτίο στα λύματα, καθώς αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι νοσούν.

Νέα «έκρηξη» στην Αττική με 11.207 νέες μολύνσεις - Άνοδος και σε Θεσσαλονίκη με 2.827

Σε υψηλά επίπεδα για άλλο ένα 24ωρο βρίσκονται των κρούσματα του κορωνοϊού στην Αττική. Χθες, Τρίτη σημειώθηκαν 11.207 νέες μολύνσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν 2.827, σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Συνολικά 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που αγγίζουν τα 28.933, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 29 Μαρτίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ