ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών κοριτσιών: Πώς το Ανθρωποκτονιών «ξεκλείδωσε» την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών κοριτσιών: Πώς το Ανθρωποκτονιών «ξεκλείδωσε» την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας
ΙΝΤΙΜΕ

Καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών από γιατρούς που αναφέρουν ότι ποτέ δεν έδωσαν κάποιο φάρμακο στη μικρή Τζωρτζίνα το οποίο να περιέχει τις ουσίες που βρέθηκαν στην τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε μετά τον θάνατο του παιδιού, ήταν το βασικό στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση του θανάτου του παιδιού από την Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου συνελήφθη βάσει του εντάλματος που εκδόθηκε.

Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την έρευνα για τις τοξικολογικές εξετάσεις κατέθεσε και εκείνος για τις ουσίες που βρέθηκαν στο σώμα του παιδιού και ήταν τελείως παράταιρες με την ασθένειά του.

Οι αρχές κάνουν λόγο για ουσίες που δίνονται για την αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης και μια ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα.

Μόλις ενημερώθηκε για όλα αυτά η εισαγγελέας της Πάτρας, έδωσε εντολή στο Ανθρωποκτονιών να προσαχθεί στην Αθήνα η Ρούλα Πισπιρίγκου. O εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι οι Αρχές πια ανοίγεται ο δρόμος για να κάνουν έρευνα και για τα άλλα δύο παιδιά που επίσης έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες και με πολλά ερωτηματικά.

Πηγές του CNN Greece ανέφεραν ότι μπορεί να είναι δύσκολο ιατροδικαστικά μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να προκύψει κάτι, όμως το πιο πιθανό είναι να προκύψουν στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα πει και τι θα αποκαλύψει η ίδια η μητέρα.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιριγκου άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος. Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης.

Το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια στον ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο αρμόδιος ανακριτής που διέταξε την έκδοση εντάλματος σύλληψης, κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος, αναφέρει στο σκεπτικό του ότι η κατηγορούμενη είναι ύποπτη διάπραξης νέων κακουργηματικών πράξεων αφού «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους, είσαι ικανός για όλα».

«Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

«Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η δίωξη αφορά στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται.

Νωρίτερα παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν και τον εντοπισμό κεταμίνης στο σώμα του κοριτσιού.

Τι είναι η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα εντοπίστηκε μία φαρμακευτική ουσία σε αυξημένο βαθμό γεγονός που απομακρύνει το σενάριο του θανάτου από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής θάνατος της 9χρονης, προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένη ουσία τροπονίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ουσία της καρδιάς, που ο φυσιολογικός δείκτης κυμαίνεται έως το 15 ενώ στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας εμφανίζεται στο…485!

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη ή σύμπλεγμα τροπονίνης είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών (τροπονίνης C, τροπονίνης I και τροπονίνης T) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ, αλλά όχι στους λείους μύς. Οι μετρήσεις των καρδιακών ειδικών τροπονινών Ι και Τ χρησιμοποιούνται εκτενώς ως διαγνωστικοί και προγνωστικοί δείκτες στη διαχείριση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαγνωστικός δείκτης εγκεφαλικού επεισοδίου, αν και η ευαισθησία αυτής της μέτρησης είναι χαμηλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ