ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Αξιωματούχος ΕΛ.ΑΣ. στο CNN Greece: «Η ποσότητα της κεταμίνης μπορούσε να σκοτώσει ελέφαντα»

Πάτρα - Αξιωματούχος ΕΛ.ΑΣ. στο CNN Greece: «Η ποσότητα της κεταμίνης μπορούσε να σκοτώσει ελέφαντα»
Εκτιμάται πως χορηγήθηκε εισνεόμενη κεταμίνη στη Τζωρτζίνα ΙΝΤΙΜΕ

«…Η ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…» Αυτό έλεγε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Η ποσότητα της ουσίας κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά.

Σαστισμένοι ακόμα και αξιωματικοί των ανθρωποκτονιών, που έχουν χειριστεί τα πιο ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα στην Ελλάδα, έλεγαν στο CNN Greece: «…ότι ήταν τόσο μεγάλη η μανία της γυναίκας αυτής, για να σιγουρευτεί ότι το παιδί θα πεθάνει, που του έδωσε τόσο μεγάλη ποσότητα από την επικίνδυνη ουσία που αντιστοιχεί σε ποσότητα, που θα έδινε ένας κτηνίατρος σε ένα ζώο μεγάλων διαστάσεων, καθώς η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Ακόμη και εμείς ψάχνουμε αν είχε προμηθευτεί την συγκεκριμένη ουσία είτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει κτηνιατρικά φάρμακα είτε μέσω διαδικτύου…..».

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην μικρή Τζωρτζίνα απέδειξαν την ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας τότε ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση, καθώς από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού προέκυψε, ότι το επίμαχο μισάωρο μαζί με το παιδί στο νοσοκομείο ήταν μόνο η μητέρα του.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την εισαγγελέα για όλα τα δεδομένα και η δικαστική λειτουργός έδωσε εντολή να εντοπιστεί και να μεταφερθεί από την Πάτρα στην Αθήνα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κλιμάκιο των ανθρωποκτονιών έφτασε στο σπίτι της και χωρίς να της πουν τι έχουν στη διάθεσή τους από δεδομένα, της είπαν να μπει στο αυτοκίνητο, γιατί έπρεπε να πάνε στις τοπικές Αρχές, για να διευκρινίσουν κάποιες απορίες τους.

Εκείνη μάλιστα αποδέχθηκε αμέσως τα όσα της είπαν, λέγοντάς τους ότι φυσικά και θα βοηθήσει τις Αρχές, με τις απορίες τους παίζοντας ένα θέατρο ακόμη.

Στη διαδρομή όμως, της ξεκαθάρισαν, ότι θα κατευθυνθούν τελικά στην Αθήνα για να ακούσει μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο, ότι ο εισαγγελέας έχει εκδώσει ένταλμα σε βάρος της για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του ίδιου της του παιδιού.

Οι Αρχές ασφαλείας δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι προσπάθησε η 33χρονη τουλάχιστον 2 φορές να σκοτώσει το παιδί, καθώς την πρώτη φορά έπαθε εγκεφαλική βλάβη και ήταν μάλιστα και η αιτία, για την οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

'Ερευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Όμως παρά το γεγονός ότι η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση αφορούσε στο τρίτο παιδί και στο θάνατό του όμως τώρα όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει νέος κύκλος ερευνών και τα για τα άλλα δύο παιδιά. Στη διάθεσή τους ιατροδικαστές έχουν τα ιστολογικά δείγματα και θα γίνει ξανά έλεγχος για το εάν στο αίμα και των άλλων δύο παιδιών υπάρχει επίσης η συγκεκριμένη ουσία.

Κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στην Πάτρα και μάλιστα, χωρίς να έχουν γίνει αντιληπτοί, είχαν ζώσει το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ είχαν κινητοποιηθεί με διάφορα σενάρια, για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν, ακόμα κι αν θα είχαν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να εξαφανιστεί η δράστις τους στυγερού εγκλήματος ή ακόμα και να θελήσει να βάλει τέλος στη ζωή της, όπως η ίδια ισχυριζόταν σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικά μέσα, προσπαθώντας δήθεν να δείξει θιγμένη, για τα όσα έρχονταν στο φως της δημοσιότητας και στην ουσία έδειχναν την ίδια ως δολοφόνο των παιδιών της.

Εκτιμάται πως χορηγήθηκε εισπνεόμενη κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Στο ερώτημα πώς η δράστιδα διοχέτευσε την ουσία στο σωματάκι της 9χρονης, οι Αρχές εκτιμούν, ότι αυτό το έκανε χρησιμοποιώντας εισπνεόμενη κεταμίνη.

Από τη μύτη δηλαδή του παιδιού διοχέτευσε το αέριο που επέφερε στην εννιάχρονη Τζωρτζίνα το θάνατό της.

Στην ανακρίτρια σήμερα η 33χρονη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ και στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να οδηγηθεί πρώτα στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης στο κτίριο 16 και αμέσως μετά στην ανακρίτρια, στο κτήριο 9, όπου αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ