ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Ενδείξεις για ανθρωποκτονία και της Ίριδας

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Ενδείξεις για ανθρωποκτονία και της Ίριδας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, προκύπτουν στοιχεία που παραπέμπουν σε ανθρωποκτονία της Ίριδας, το βρέφος της οικογένειας στην Πάτρα.

Δικαστικές πηγές στην Πάτρα θεωρούν βέβαιο ότι η σχετική δικογραφία θα συσχετιστεί με εκείνη της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, η κατηγορία θα επεκταθεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι η έξι μηνών Ίριδα άφησε την τελευταία της πνοή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, 21 Μαρτίου του 2021. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή, είχε αναφερθεί -μετά από ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων- σε αλλοιώσεις συμβατές με ανοξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιριγκου για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας άσκησε νωρίτερα σήμερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο αρμόδιος ανακριτής που διέταξε την έκδοση εντάλματος σύλληψης, κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος, αναφέρει στο σκεπτικό του ότι η κατηγορούμενη είναι ύποπτη διάπραξης νέων κακουργηματικών πράξεων αφού «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους, είσαι ικανός για όλα».

«Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν και τον εντοπισμό κεταμίνης στο σώμα του κοριτσιού.

Τι είναι η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, από τις τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα εντοπίστηκε μία φαρμακευτική ουσία σε αυξημένο βαθμό γεγονός που απομακρύνει το σενάριο του θανάτου από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής θάνατος της 9χρονης, προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένη ουσία τροπονίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ουσία της καρδιάς, που ο φυσιολογικός δείκτης κυμαίνεται έως το 15 ενώ στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας εμφανίζεται στο…485!

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη ή σύμπλεγμα τροπονίνης είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών (τροπονίνης C, τροπονίνης I και τροπονίνης T) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ, αλλά όχι στους λείους μύς. Οι μετρήσεις των καρδιακών ειδικών τροπονινών Ι και Τ χρησιμοποιούνται εκτενώς ως διαγνωστικοί και προγνωστικοί δείκτες στη διαχείριση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαγνωστικός δείκτης εγκεφαλικού επεισοδίου, αν και η ευαισθησία αυτής της μέτρησης είναι χαμηλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ