ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου - Με κουκούλα και αλεξίσφαιρο η 33χρονη

Έφτασε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου - Με κουκούλα και αλεξίσφαιρο η 33χρονη
CNN Greece

Την πόρτα των δικαστηρίων της Ευελπίδων πέρασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στην Πάτρα.

Φωτογραφίες - βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης, Αλέξανδρος Γαστεράτος

Η 33χρονη έφτασε στα δικαστήρια υπό πρωτοφανή αστυνομική συνοδεία, ενώ παραπλεύρως αστυνομικοί ήλεγχαν τον χώρο.

Εισήλθε από την πλαϊνή είσοδο στο κτήριο 16 της Εισαγγελίας για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και από εκεί με ακαριαία επιχείρηση στο κτήριο 9 όπου βρίσκονται τα ανακριτικά γραφεία.

Αυτή την ώρα η Πισπιρίγκου βρίσκεται ενώπιον της 18ης ανακρίτριας Αθηνών, Χριστίνας Σαλάππα.

Η κατηγορούμενη φορούσε κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο μέσα από το μπουφάν της.

Στα δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου ενώ υπήρχαν φόβοι για λινστάρισμα της 33χρονης γι΄αυτό κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονται έξω από την Ευελπίδων ακούγονται να φωνάζουν με υβριστικά σχόλια κατά της κατηγορούμενης: «Βρωμιάρα, λιθοβολισμός μέχρι τέλους, ομολόγησε για να λυτρωθείς σκύλ@, ντροπή σου, η αδερφή σου τα ήξερε;».

Γιατί παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας από την υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη σύντομη συνομιλία τους η ίδια φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» της αντέτεινε ο συνήγορός της .

Εκείνη φέρεται να μην απάντησε και τότε ο κ. Λύτρας της ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα:

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λύτρας εξηγεί πως δεν θέλει να συνεχίσει την εκπροσώπηση της κατηγορούμενης μητέρας μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, σημειώνοντας πως «το τεκμήριο της αθωότητας είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου και του νομικού πολιτισμού».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο.

Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Εκτιμάται πως η ανακρίτρια θα διορίσει συνήγορο στην 33χρονη καθώς δεν μπορεί να απολογηθεί χωρίς δικηγόρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ