ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό της στη ΓΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό της στη ΓΑΔΑ
Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, προσερχόμενη στην ανακρίτρια την Πέμπτη 31 Μαρτίου CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τις καταγγελίες της αδελφής και της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι υπέστη ξυλοδαρμό μέσα στη ΓΑΔΑ. Η 33χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προκύπτει τραυματισμός της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της».

Παράλληλα, με τον Κωνσταντίνο Ζάρδα, ο οποίος ορίστηκε ως συνήγορος υπεράσπισης, θα απολογηθεί η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ο δικηγόρος μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ για να συναντηθεί με την 33χρονη κατηγορουμένη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας είχε παραιτηθεί από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, λίγες ώρες μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ενώ και ο δικηγόρος που την ανέλαβε στη συνέχεια, Νίκος Ιωάννου, παραιτήθηκε επίσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στην ΓΑΔΑ μεταβαίνει, ο πατέρας των τριών άτυχων παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης με τον δικηγόρο του, για να ενημερωθεί επί των στοιχείων της δικογραφίας κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Νωρίτερα η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας για τον σύζυγό της στο Star υποστήριξε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης της είπε πώς θα υπερασπιστεί την κατηγορία.

Όπως είπε η 33χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόσθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης, της διατύπωσε την ανησυχία του ότι μπορεί να βρεθεί ο ίδιος και ο πατέρας του στη φυλακή για την ίδια υπόθεση και γι' αυτό θα υποστηρίξει την κατηγορία.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εκνευρίστηκα με τον Μάνο - Φοβάται μην μπει φυλακή, δεν τον ενδιαφέρει για μένα

Εν τω μεταξύ, αναστάτωση επικρατεί στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο να οδηγηθεί εκεί η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της την προσεχή Δευτέρα στην 18η ανακρίτρια για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece η περίπτωση της φερόμενης παιδοκτόνου έχει θέσει ήδη σε «συναγερμό» τους αρμόδιους της φυλακής, καθώς η 33χρονη θεωρείται «κόκκινο πανί» για τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Για το λόγο αυτό οι υπεύθυνοι των φυλακών ήδη αναζητούν ειδικό χώρο κράτησης-απομόνωσης προκειμένου και πάντα στην περίπτωση που κριθεί προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου να μην έρχεται σε επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες για λόγους ασφαλείας.

«Ανεπιθύμητη» θεωρείται όμως η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται περίπου 165 κρατούμενες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η ενδεχόμενη προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό δεν θεωρείται πιθανή, καθώς εκεί υπάρχουν θάλαμοι και όχι κελιά, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πλήρης προστασία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ