ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οριστική ρήξη στις σχέσεις του ζεύγους Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη - Τι λένε ο ένας για τον άλλο

Πάτρα: Οριστική ρήξη στις σχέσεις του ζεύγους Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη - Τι λένε ο ένας για τον άλλο
Η Ρούλα Πισπιρίγκου έστρεψε τα βέλη της προς τον σύζυγό της και πατέρα των τριών νεκρών παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη CNN Greece

Τεταμένες φαίνεται να είναι πλέον οι σχέσεις του ζεύγους Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα και την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση που αντιμετωπίζει για την 9χρονη Τζωρτζίνα η 33χρονη.

«Θα κάνω τα πάντα για να δουν τι μάνα είχαν τα παιδιά», δήλωσε την Κυριακή σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έστρεψε τα βέλη της προς τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, απαντώντας στις δηλώσεις που εκείνος έκανε σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου «θα φέρω ό,τι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς - μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν "άγιοι"», βάζοντας στο κάδρο τον πατέρα των τριών κοριτσιών, που δήλωσε πως θα στηρίξει την κατηγορία εναντίον της συζύγου του.

Μάλιστα, ο συνήγορος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η εντολέας του «βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκπλήσσεται από συμπεριφορές που δεν περίμενε» -αναφερόμενος στον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Ειδικότερα για τον κ. Δασκαλάκη σημείωσε πως η 33χρονη διατύπωσε την άποψη να λύσει τον γάμο της μαζί του μετά από τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο 48ωρο.

Δήμητρα Πισπιρίγκου κατά Δασκαλάκη: «Φοβάται κάτι ο κύριος;»

Παράλληλα, η αδελφή της 33χρονης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, μιλώντας στον ALPHA, επιτέθηκε στον 30χρονο εν διαστάσει σύζυγο της αδερφής της, λέγοντας: «Εκείνος δεν ήταν που στήριζε την Ρούλα Πισπιρίγκου όλο αυτό το διάστημα; Τι έγινε και τώρα τα γυρίζει; Φοβάται κάτι ο κύριος;».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισκεφθεί για ακόμα μία φορά μαζί με τη μητέρα της, την ΓΑΔΑ όπου κρατείται η 33χρονη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» κατά την τελευταία επίσκεψή τους στην ΓΑΔΑ, η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας την πίεσαν «να μιλήσει και να πει τα πάντα κατά του Μάνου».

Σε μια χθεσινή επαφή της η μητέρα της Ρούλας έδειχνε απογοητευμένη: «Τι να πεις γι' αυτό το παιδί; Είναι τόση η "ψύχωση" που έχει με τον Μάνο και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν μας ακούει…», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή των λεγομένων της στον συνομιλητή της.

Ο Δασκαλάκης «γκρεμίζει» την υπερασπιστική γραμμή της Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε αν και δηλώνει ότι «αρνείται να πιστέψει» την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, εντούτοις «γκρεμίζει» την υπερασπιστική γραμμή της, καθώς αμφισβητεί επί της ουσίας ότι θα μπορούσε να χορηγήσει άλλος την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι τσεκαρισμένο πως στο νοσοκομείο δεν υπήρχε αυτή η ουσία» και ότι δεν θεωρεί πως θα μπορούσε κάποιος γιατρός ή νοσηλεύτρια να τη βάλει, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «και κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο… Ήταν μόνη της!».

Συνήγοροι Πισπιρίγκου: «Δεν είχε πρόσβαση στην κεταμίνη, χρησιμοποιήθηκε μέσα από το νοσοκομείο»

Ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Μπαμ» είπε ότι ρώτησε την Ρούλα για την κεταμίνη και εκείνη του απάντησε ότι δεν ξέρει κάτι: «Και όντως όταν ακούστηκε, γιατί μιλάγαμε εκείνη την ώρα, ότι βγήκε κεταμίνη ως ουσία, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει, “βγάλανε αυτό τώρα, άλλο αυτό”. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου. Ποτέ!».

Όταν ρωτήθηκε τι της απάντησε όταν αρνήθηκε να πάει να την δει στα κρατητήρια εξήγησε πως της είπε: «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήταν μια λογική απάντηση που μπορούσα να της δώσω γιατί μέσα μου δεν αισθάνομαι καλά, όχι να τη δω. Δεν γίνεται, απλά δεν γίνεται. Τους είπα από την αρχή ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση μου. Είμαι πολύ ξεκάθαρος. Πάντα έχω μπροστά μου την αλήθεια. Ποτέ δεν έχω πει το παραμικρό ψέμα. Τους είπα ότι αδυνατώ να πιστέψω πως έχει κάνει η Ρούλα αυτό ακόμα και τώρα. Θα προσπαθήσω να βρω την αλήθεια. Πάντα ήθελα την αλήθεια για τα παιδιά μου».

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης ρωτήθηκε και για τον λόγο που η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση ο πατέρας του με φαρμακαποθήκη, φωτογραφίζοντας ότι από εκεί θα μπορούσε να βρεθεί η κεταμίνη. Όπως είπε «μπορεί να ψαχτεί και φαρμακαποθήκη, μπορούν να ψαχτούν όλα». Ο ίδιος είπε ότι ο πατέρας του δουλεύει σε φαρμακαποθήκη και ότι και εκείνος μεταφέρει πράγματα από φαρμακευτικές εταιρείες, από μια συγκεκριμένη. «Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι» πρόσθεσε.

Εκτίμησε πως η θέση της είναι δύσκολη και γι’ αυτό αφήνει τέτοια υπονοούμενα. Σε ερώτηση αν σκέφτηκε ποτέ ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά ο ίδιος απάντησε απλά ότι θέλει να φανεί η αλήθεια.

«Δεν είχα όφελος να σκοτώσω την σπιτονοικοκυρά»

Σχετικά με το θάνατο της σπιτονοικοκυράς σημείωσε στην εφημερίδα «Μπαμ»: «Τη σπιτονοικοκυρά καταρχήν δεν τη φύλαγε η Ρούλα. Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές. Μετά μπήκε άλλη γυναίκα, αλλάξανε τρεις γυναίκες μέχρι να "φύγει" η σπιτονοικοκυρά. Τη σπιτονοικοκυρά την πήγαμε εμείς την πρώτη φορά στο νοσοκομείο».

Περιέγραψε πως τότε είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι της και όπως είπε «την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα. Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς της δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις, μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα και στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όφελος.

«Καταρχήν γιατί να σκοτώσεις μια γυναίκα από τη στιγμή που ούτε σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις».

Σε ερώτηση για το εάν πήρε λεφτά από αυτή τη γυναίκα, απάντησε: «Αυτό μπορούν να το δουν. Οποιοσδήποτε, οι αρμόδιοι μπορούν να το δουν. Καταρχήν η γυναίκα χρώσταγε πολλά λεφτά».

Ο θάνατος της Μαλένας

Για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας ανέφερε πως ένα πρωί ξύπνησε το παιδί με πρησμένους λεμφαδένες, πήρε αντιβίωση και ύστερα από δική του παραίνεση πήγαν στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις. Φτάσανε στο νοσοκομείο «Ελπίδα», όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και το παιδί διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Ανέφερε πως έμειναν για κάποιες μέρες στα νοσοκομεία Ελπίδα και Αγλαΐα Κυριακού και συνέχισε λέγοντας: «Ένα μεσημέρι έφυγα να πάω να ξυριστώ γιατί δεν είχα πράγματα εκεί. Μόλις φτάνω σπίτι, δεν πρόλαβα να ξυριστώ. Κάνω ένα μπάνιο να ξαπλώσω για μια ώρα και με παίρνει τηλέφωνο η Ρούλα και μου λέει κάτι έπαθε το παιδί. Έκανα Ολυμπιακό χωριό – Ελπίδα σε 13 λεπτά. Δεν θα τη ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να γυρίσει το παιδί πίσω».

Σε άλλο σημείο ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται στην κεταμίνη που βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας:

«Δεν υπήρχε η ουσία στο νοσοκομείο… Και είναι κάτι που το έμαθα εγώ σήμερα… Ότι αυτή η ουσία στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν υπήρχε! Και δεν είναι τσεκαρισμένο μόνο από εμένα και από εσένα… Τσεκαρισμένο από οργανισμό φαρμάκων και από αυτούς που προμηθεύουν τα φάρμακα στο «Αγλαΐα». Και κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο… Ήταν μόνη της! Και δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποια νοσηλεύτρια ή κάποιος γιατρός που θα μπορούσε να τη βάλει… Θα έλεγα μέχρι και τώρα ότι αν υπήρχε σε αυτό το νοσοκομείο το φάρμακο αυτό, ότι έχει γίνει λάθος από τους γιατρούς. Ότι αντί να δώσουν κάτι άλλο έχουν δώσει αυτό. Και θα έλεγα… ακόμη ένα λάθος σε εμένα. Ακόμη ένα λάθος στην οικογένειά μου. Και θα κινούμουν και εκεί διαφορετικά γιατί μέχρι σήμερα που σου μιλάω… Αρνούμαι να το πιστέψω. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Σχετικά με τα σχέδιά του για το πώς θα κινηθεί από δω και πέρα τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ