ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Λέων: Υπάρχουν στοιχεία που «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο για τη Μαλένα και την Ίριδα

Πάτρα - Λέων: Υπάρχουν στοιχεία που «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο για τη Μαλένα και την Ίριδα
«Mιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» ΙΝΤΙΜΕ

Για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας – της Ίριδας και της Μαλένας- προήλθε από ασφυξία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στην υπόθεση των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέων τόνισε πως «μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» και εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες στους θανάτους των δύο κοριτσιών.

Ωστόσο, στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία, όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

«Στο πρώτο παιδί (σ.σ. στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων.

Όπως τόνισε ο ίδιος, από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα και πιο συγκεκριμένα ασφυκτικό θάνατο.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη Μαλένα, την πρώτη κόρη της οικογένειας που πέθανε το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε χθες προφυλακιστέα, θα κρατηθεί προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πιο συγκεκριμένα, η 33χρονη θα κρατηθεί προσωρινά στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού -γνωστή και ως πτέρυγα VIP- όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά της το πρώτο διάστημα θα προαυλίζεται μόνη της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, ο Κορυδαλλός προκρίθηκε για δύο λόγους:

Πρώτον διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Δεύτερον διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη» γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις Αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

Στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου θα κρατηθεί σε απομόνωση ώστε να μην έρχεται σε επαφή με συγκρατούμενές της για λόγους προστασίας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ