ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Παπανικολάου: Υπάρχουν ασθενείς με εγκαύματα

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Παπανικολάου: Υπάρχουν ασθενείς με εγκαύματα
Η φωτιά ξέσπασε από ασθενή με Covid-19 που άναψε τσιγάρο στη μονάδα Screen grab από βίντεο

Νεκρό ανασύρθηκε ένα άτομο ενώ τουλάχιστον άλλα δύο τραυματίστηκαν από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, με πληροφορίες να αναφέρουν παράλληλα ότι υπάρχουν και εγκλωβισμένα άτομα στην κλινική που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Σιώκου, η φωτιά ξέσπασε όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο στο θάλαμο.

«Ένας ασθενής με Covid-19 που νοσηλευόταν στο θάλαμο με οξυγόνο, άναψε τσιγάρο και πήραν όλα φωτιά. Άναψε τσιγάρο δίπλα στο οξυγόνο. Κάηκε όλη η κλινική. Υπάρχουν ασθενείς με εγκαύματα. Και αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν, πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε άλλο χώρο. Υπάρχει και ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή για το πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω....επειδή νοσούν», λέει μεταξύ άλλων η κυρία Σιώκου στο CNN Greece.

H πυρκαγιά ξέσπασε στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης στον δεύτερο όροφο της πνευμονολογικής πτέρυγας και συγκεκριμένα στον θάλαμο έξι, όπου νοσηλεύονται 20 άτομα που πάσχουν από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής Covid-19 «Παπανικολάου» κ. Δημήτρη Χλώρο, «το νοσοκομείο έχει προβλήματα. Το κτήριο δεν είναι ασφαλές. Υπάρχουν καπνοί. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα για το τί συμβαίνει στον όροφο. Οι νοηλευόμενοι είναι εδώ λόγω Covid, άρα έχουν αναπνευστικά προβλήματα και σίγουρα κάποιοι θα έχουν πρόβλημα λόγω των καπνών», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εν τω μεταξύ, στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει περιοριστεί ενώ έχουν απομακρυνθεί για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο και κάποιοι ασθενείς από την πτέρυγα που υπέδειξαν οι γιατροί στους Πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική ελέγχει όλους τους χώρους της πτέρυγας προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ