ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Πώς ξεκίνησε η φωτιά
Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες INTIME/ Χήρας Αχιλλέας

Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός από την φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου . Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων ο ένας κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί. Παράλληλα, 35 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου από την κλινική Covid-19 της Πνευμονολογικής πτέρυγας όπου νοσηλευόνταν μέχρι πρότινος. 

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο δύο ώρες μετά την εκδήλωσή της, με την Πυροσβεστική να διενεργεί ελέγχους σε διάφορους χώρους της πτέρυγας υπό τις υποδείξεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, για τυχόν εγκλωβισμένους.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Σιώκου, στο CNN Greece η φωτιά ξέσπασε όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο στο θάλαμο.

«Ένας ασθενής με Covid-19 που νοσηλευόταν στο θάλαμο με οξυγόνο, άναψε τσιγάρο και πήραν όλα φωτιά. Άναψε τσιγάρο δίπλα στο οξυγόνο. Κάηκε όλη η κλινική. Υπάρχουν ασθενείς με εγκαύματα. Και αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν, πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε άλλο χώρο. Υπάρχει και ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή για το πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω....επειδή νοσούν», λέει μεταξύ άλλων η κυρία Σιώκου στο CNN Greece.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Το ρολόι έδειχνε 09:00 το πρωί της Τετάρτης όταν στον θάλαμο έξι του δευτέρου ορόφου της πνευμονολογικής πτέρυγας όπου νοσηλεύονται 20 άτομα που πάσχουν από κορωνοϊό, εκδηλώθηκε φωτιά.

Όπως είπε ο διευθυντής της κλινικής Covid-19 «Παπανικολάου» κ. Δημήτρης Χλώρος τα πρώτα λεπτά που εκδηλώθηκε η φωτιά, «το νοσοκομείο έχει προβλήματα. Το κτήριο δεν είναι ασφαλές. Υπάρχουν καπνοί. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει στον όροφο. Οι νοσηλευόμενοι είναι εδώ λόγω Covid, άρα έχουν αναπνευστικά προβλήματα και σίγουρα κάποιοι θα έχουν πρόβλημα λόγω των καπνών», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εν τω μεταξύ, στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ