ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών κοριτσιών: Ο ιατροδικαστής Λέων κάνει ανάρτηση-αποκάλυψη περί ασφυκτικού θανάτου

Θάνατος τριών κοριτσιών: Ο ιατροδικαστής Λέων κάνει ανάρτηση-αποκάλυψη περί ασφυκτικού θανάτου
Η αναφορά του ιατροδικαστή συνοδεύεται από ένα απόσπασμα ιστολογικής εξέτασης χωρίς να διευκρινίζεται ποιου ατόμου ΙΝΤΙΜΕ

Με νέα ανάρτηση ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων αφήνει να εννοηθεί ότι ο θάνατος της Ίριδας προκλήθηκε από ασφυξία.

Αν και δεν μιλά ευθέως, δεδομένου ότι ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη ερευνάται από το Ανθρωποκτονιών με εντολή Εισαγγελέα, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων προχωρά σε μια ακόμη έμμεση αποκάλυψη.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Λέων σημειώνει πως: «Εάν αποφραχτούν η μύτη και το στόμα με το χέρι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο (π.χ πανάκι) δύναται να προκληθεί θάνατος από εγκεφαλοπάθεια συνεπεία ανοξυγοναιμίας».

Η αναφορά αυτή συνοδεύεται από ένα απόσπασμα ιστολογικής εξέτασης -χωρίς να διευκρινίζεται ποιου ατόμου-, που μεταξύ άλλων αναφέρεται σε αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Επί της ουσίας, ο κ. Λέων δίνει μια εκδοχή για τον μηχανισμό θανάτου από εγκεφαλοπάθεια συνεπεία ανοξυγοναιμίας, δηλαδή πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται πως ο κ. Λέων έχει κάνει λόγο για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας, προήλθε από ασφυξία.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέων τόνισε πως «μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» και εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες στους θανάτους των δύο κοριτσιών.

Ωστόσο, στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία, όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

«Στο πρώτο παιδί (σ.σ. στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων.

Όπως τόνισε ο ίδιος, από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα και πιο συγκεκριμένα ασφυκτικό θάνατο.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη Μαλένα, την πρώτη κόρη της οικογένειας που πέθανε το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ