ΕΛΛΑΔΑ

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το τάμπλετ της Τζωρτζίνας - Αναζητείται η διαδρομή της κεταμίνης

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το τάμπλετ της Τζωρτζίνας - Αναζητείται η διαδρομή της κεταμίνης
Οι Αρχές ανέσυραν το Σάββατο το τάμπλετ που θάφτηκε με την άτυχη Τζωρτζίνα ΙΝΤΙΜΕ

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει μεταφερθεί το τάμπλετ το οποίο ανασύρθηκε το Σάββατο από το τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα, με τις Αρχές να το ερευνούν για τυχόν αναζητήσεις για την κεταμίνη, που βρέθηκε σε τεράστιες ποσότητες στο μικρό παιδί και η οποία όπως έχουν δείξει οι αρμόδιοι, επέφερε το θάνατό του.

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται και για τους θανάτους και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, τυχόν ευρήματα στο λάπτοπ το οποίο είχε η Τζωρτζίνα μαζί της και με το οποίο την έθαψε η κατηγορουμένη μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας, καθώς και το τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου τα οποία ακόμα ερευνώνται.

Το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ετάφη μαζί με το τάμπλετ έγινε γνωστό από την κατηγορούμενη η οποία δήλωσε στην απολογία της:

«Κάθε παιδί το θάψαμε με τα αγαπημένα του αντικείμενα. Στη Μαλένα ήταν ένα αρκουδάκι, στην Ίριδα πάλι αρκουδάκι και στην Τζωρτζίνα το τάμπλετ. Έπαιζε με αυτό και χαιρόταν, γελούσε παρά την εγκεφαλοπάθεια».

Από την πλευρά του, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι «ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης να θαφτεί η Τζωρτζίνα με το τάμπλετ».

Καταθέσεις γιατρών από την Πάτρα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το MEGA, το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν για την υπόθεση και οι γιατροί από την Πάτρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα από ιατρικά έγγραφα -τα οποία ήταν πριν αποκαλυφθεί η κεταμίνη- φαίνεται ότι οι επιστήμονες απέδιδαν κάποια από τα «περίεργα» επεισόδια της Τζωρτζίνας σε αναισθητικά φάρμακα.

Οι γιατροί θα καταθέσουν στην 18η τακτική ανακρίτρια, ενώ μεταξύ άλλων θα πουν ότι η 9χρονη ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που μπορεί να προκληθεί από τη χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

«Σύντομα θα διαλευκανθούν οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας»

Στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναφέρθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου το Σάββατο.

Ο κ. Οικονόμου, εξήγησε ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι αστυνομικές και ανακριτικές αρχές να ερευνούν το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας για τον οποίο έχει προφυλακιστεί η μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών, της Ίριδαςκαι της Μαλένας. Παράλληλα, μίλησε για το ρόλο της Πολιτείας στα θέματα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τα τραγικά γεγονότα της Πάτρας, όπου όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βάσιμα οδηγούν στο ότι έχουμε εγκληματική συμπεριφορά, γι’ αυτό και γίνεται η διερεύνηση, σε επίπεδο κύριας ανάκρισης», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου.

Μιλώντας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές ως εγκληματική ενέργεια, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε, ότι αποτέλεσε το έναυσμα για να αρχίσει η διεξοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο των τριών παιδιών που είναι ακόμη σε εξέλιξη:

«Στην όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά, ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και για το λόγο αυτό δόθηκαν οι οδηγίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών», είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «To προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας, γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

«Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών»

Μιλώντας για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι γίνεται πλήρης έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία», τόνισε.

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου όταν γίνονται αντιληπτά τέτοιου είδους περιστατικά βίας εις βάρος ανηλίκων θα πρέπει να τα καταγγέλλουμε και να μη σιωπούμε.

Κάνοντας λόγο για «πληθώρα φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας και εγκληματικής βίας κατά ανηλίκων» ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι τα ανησυχητικά αυτά περιστατικά ακολουθούν μια γεωμετρική πρόοδο. «Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει συνολικότερα τόσο ως Πολιτεία, διάφορους κοινωνικούς φορείς αλλά και καθέναν από εμάς ατομικά. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια που οδηγούν σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές».

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «όταν έρχεται η ώρα να επέμβει η αστυνομία είναι ήδη πολύ αργά και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα - Λέων: «Μαλένα και Ίριδα δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, καλά δεμένη η αιτία θανάτου»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ