Καπραβέλος: Πάσχα με πρωτόκολλα και μάσκες - «Η τρίτη και η τέταρτη δόση πρέπει να γίνουν»
Ανανεώθηκε:
«Μπορούμε να κάνουμε Πάσχα χωρίς να έχουμε τόσο μεγάλο κίνδυνο», χωρίς ωστόσο να καλλιεργείται ένα υπεραισιόδοξο κλίμα, καθώς «ο ιός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη», σύμφωνα με τον διευθυντή της Β'ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο.
Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Καπραβέλος είπε συγκεκριμένα:
«Μπορούμε να κάνουμε Πάσχα χωρίς να έχουμε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Είναι καλό να μην καλλιεργούμε ένα υπεραισιόδοξο κλίμα. Να κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε ακολουθώντας τα πρωτόκολλα, με μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Η παραλλαγή αυτή δεν είναι ικανή να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Όμως, φαίνεται ότι η 3η και η 4η ενισχυτική δόση του εμβολίου πρέπει να γίνουν», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.
«Προσοχή για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία - Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη»
«Υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου. Ευτυχώς υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε 50 νεκρούς κάθε ημέρα. Δεν πρέπει να δώσουμε άλλη ευκαιρία σε αυτό τον ιό. Αρχίζουμε τώρα να μπαίνουμε σε μία σειρά, αλλά είμαστε ακόμα υπό τη σκιά του ιού», τόνισε.
«Μέχρι το Πάσχα πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει η πολιτεία. Οι μάσκες δεν έχουν καταργηθεί σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός. Οι επιχειρηματίες και οι εκκλησίες πρέπει να φροντίσουν να μη δημιουργηθεί μεγάλος συνωστισμός. Χρειάζεται προσοχή για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία», είπε.
«Οι ηλικιωμένοι, οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 3η και την 4η δόση του εμβολίου. Αν τα κάνουμε αυτά, δεν φοβόμαστε τίποτα. Η πίεση στο σύστημα υγείας τώρα δεν είναι τόσο έντονη», συμπλήρωσε.
SPONSORED
Ρωσικές παρεμβολές οδήγησαν τα ουκρανικά drone στην Ρουμανία λέει το Κίεβο
15:30
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
15:17
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15