ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινεί η τελευταία ανάρτηση στου Αντώνη Συκάρη: Η αφιέρωση στην εγγονή του και τους Έλληνες

Συγκινεί η τελευταία ανάρτηση στου Αντώνη Συκάρη: Η αφιέρωση στην εγγονή του και τους Έλληνες
«Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου», έγραψε ο ορειβάτης INSTAGRAM

Μεγάλη θλίψη έφερε στο πανελλήνιο η είδηση του θανάτου του σπουδαίου ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, κατά την κατάβαση από την κορυφή στο Νεπάλ.

Συγκινεί η τελευταία ανάρτηση που έχει κάνει ο ίδιος αφού όταν πάτησε στην κορυφή του Νταουλαγκίρι την Δευτέρα 11 Απριλίου, αφιερώντας το ακόμη ένα κατόρθωμά του στην εγγονή του αλλά και τους Έλληνες.

Όπως έγραψε:

«Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή: Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του. Και στον Ερμή - Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.

Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!

Ο "πα" είναι στην κορυφή!!!

Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!

Σας αγαπώ όλους!!!».

Ο έμπειρος ορειβάτης με το πλούσιο βιογραφικό έφυγε από την Ελλάδα στις 24 Μαρτίου 2022.

Σε μια συγκινητική του ανάρτηση στο Instagram αποχαιρέτισε την 22 μηνών εγγονή του:

Ημέρα 1η 24 Μαρτίου 2022

Φίλες και φίλοι

Χθες όλο το απόγευμα και το βράδυ ήμουν ασφαλώς με την οικογένειά μου. Ο γιος μου δεν ήταν κοντά μου, γιατί λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.Ξέρετε όμως η οικογένεια μου έχει ένα καινούριο μέλος που στους 22 μήνες που είναι στην ζωή κάθε μέρα είναι και μια καινούρια έκπληξη για μένα.

Με αποκαλεί Πααα μια που δεν μπορεί ακόμα να πει Παππού, μια ακόμα αγαπημένη της λέξη είναι το ..Νοοοο! Δηλαδή βουνό. Έτσι χθες είχε καταλάβει ότι θα φύγω για το βουνό και όλη την ώρα απευθυνόμενη προς εμένα με αποφασιστική φωνή μου έλεγε: Πααα ..Πααα ..Πααα.., και αφού της απαντούσα ναι Ιριδάκι μου συνέχιζε και πάλι λέγοντας μου:
…νοοοο!

Ξέρετε πέρασαν και πάλι τόσες σκέψεις από το μυαλό μου, αυτό που όλοι διαθέτουμε και που κάποιες φορές λειτουργεί αποθαρρυντικά για τα μεγάλα μας σχέδια, για τους τόσο δύσκολους στόχους της ζωή μας.

Πέρασαν τα λόγια κάποιου γνωστού μου που συχνά μου λέει: Φτάνει πια… ο θεός στα έδωσε όλα, γιατί ρισκάρεις την ζωή σου γιατί τα αφήνεις όλα πίσω! Άλλωστε αυτό που θέλεις να κανείς δεν το έχει καταφέρει κανείς…
Με την συγκινημένη σκέψη μου σε αυτά και την προσοχή μου στο γλυκό προσωπάκι της μονάκριβης Ίριδας να μου φωνάζει συνέχεια κοίταξα προς το κάτω και τα μάτια μου έπεσαν σε ένα βιβλίο της που λέγεται:

«Η Μυρτω και το βουνό» της Κιμ Χιλγιαρντ. Η Μυρτω είναι μια μύγα που θέλει να ανέβει σε ένα ψηλό βουνό. Η Μυρτω ήξερε την αλήθεια για τα μεγάλα σχέδια και λέει:

«Μην ακούς αυτούς που σου λένε ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις ». Να ακούς αυτούς που λένε ότι μπορείς να τα καταφέρεις και όταν έχεις μεγάλα σχέδια πρέπει να ξεκινάς αμέσως να μην σκέφτεσαι τα εμπόδια και τις αναποδιές και τις θυσίες που πρέπει να κάνεις για να τα καταφέρεις...
(Συνεχίζεται...)

https://www.instagram.com/p/Cbfey1agSfZ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ