ΕΛΛΑΔΑ

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-79 ετών

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-79 ετών
INTIME

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), αύριο Τετάρτη 13/4 ανοίγει η πλατφόρμα, προκειμένου να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 70-79.

Την Παρασκευή 15/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 60-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7/4 και έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 ραντεβού.

Σαρηγιάννης στο CNN Greece: «Ναι» στην 4η δόση σε όλους

Υπέρ της χορήγησης τέταρτης δόσης σε όλους τάσσεται ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σε δηλώσεις του στο CNN Greece, ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στην Αμερική, όπου όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να γίνει η 4η δόση σε όλους άνω των 50 ετών.

Ωστόσο, τα ηλικιακά κριτήρια διαφέρουν σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις ευρωπαϊκές που κρίνεται απαραίτητο να γίνει σε όλους άνω των 60 ετών. «Σίγουρα οι ευπαθείς ομάδες έχουν προτεραιότητα και ειδικά όσοι είναι άνω των 60 ετών που έχουν διάφορα προβλήματα υγείας και σε αυτούς ο ιός προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Γι΄αυτό λέμε οπωσδήποτε άνω των 60 ετών».

«Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων, καλό είναι να γίνει η 4η δόση σε όλο τον πληθυσμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο εμβολιασμός θα γίνει πάλι με κριτήριο το χρονικό διάστημα που έγινε η τρίτη δόση και τα ηλικιακά κριτήρια», υποστηρίζει ο καθηγητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ