ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους– Τι θα ισχύσει από την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός: Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους– Τι θα ισχύσει από την Πρωτομαγιά
Ο οδικός χάρτης για την χαλάρωση των μέτρων INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναστέλλεται από σήμερα, Παρασκευή, το πρόστιμο των 100 ευρώ που ίσχυε για τους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, ενώ από την Πρωτομαγιά αίρονται και τα περισσότερα από τα εναπομείναντα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το οδικό χάρτη για την χαλάρωση των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, από την 1η Μάϊου γίνεται ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου έως τις 31/08 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους ισχύει μέχρι τις 31/5, πλην ορισμένων εξαιρέσεων που μένει να διευκρινιστούν.

Επιπλέον, από την 1η Μαΐου καταργούνται και τα self test στα σχολεία. Έτσι, η επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά το Πάσχα, θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self test.

Σε ό,τι αφορά στους χώρους εργασίας, ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων σε αυτούς.

Τέλος, έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Σημειώνεται πως όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στο Πάσχα, φέτος θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε τη στιγμή αυτή και με την ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Αναφορικά με τις εξαιρέσεις στη χρήση μάσκας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μάσκα θα παραμείνει σε νοσοκομεία, δομές Υγείας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε πλοία και τρένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ