ΕΛΛΑΔΑ

«Le Monde» για Πισπιρίγκου: Η Ελλάδα μαινόμενη κατά της «Μήδειας της Πάτρας»

«Le Monde» για Πισπιρίγκου: Η Ελλάδα μαινόμενη κατά της «Μήδειας της Πάτρας»
Το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» περιγράφει την οργή που επικρατεί στην Ελλάδα για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών ενώ σχολιάζεται η κάλυψη της υπόθεσης από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης INTIME

Στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» με τίτλο «H Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η υπόθεση στην οποία κατηγορούμενη είναι η Ρούλα Πισπιρίγκουγια ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει προκαλέσει οργή στην Ελλάδα, και επισημαίνει πως η πολύκροτη υπόθεση αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και κενά αναφορικά με την παιδική προστασία στην χώρα μας.

Το δημοσίευμα ξεκινά με αναφορά στα πραγματικά περιστατικά, τις δηλώσεις της 33χρονης και στις ενδείξεις για ενοχή της, ενώ σχολιάζεται η κάλυψη της υπόθεσης από τα ελληνικά Μέσα και συσχετίζεται η υπόθεση με τη Μήδεια της ελληνικής μυθολογίας. «Μήπως ήθελε να τιμωρήσει τον Μάνο, κάνοντας κακό στα παιδιά τους;» διερωτάται η ρεπόρτερ «βλέποντας» πίσω από τον πατέρα έναν άλλο Ιάσωνα.

«...Όπως η Μήδεια με τον Ιάσωνα, η Ρούλα ήθελε να τιμωρήσει τον Μάνο με τις επιθέσεις στα παιδιά τους; Τι κάνει αυτή η μητέρα, που περιγράφεται ως ψυχρή και αναίσθητη, στη φυλακή; Διαβάζει ρομαντικά μυθιστορήματα, σε ένα κελί απομονωμένη για να μην της επιτεθούν άλλες κρατούμενες, όπως λένε οι δικηγόροι της», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Le Monde σχολιάζει ότι από τον Φεβρουάριο τα ελληνικά ΜΜΕ τροφοδοτούν το «ανθυγιεινό ενδιαφέρον» της κοινής γνώμης για την υπόθεση Πισπιρίγκουμε ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από συγγενικά πρόσωπα, φίλους, γείτονες και τον πατέρα των κοριτσιών, Μάνο, ο οποίος άσκησε πολιτική αγωγή κατά της πρώην συντρόφου του. Το ζευγάρι ήταν χωρισμένο. Τρεις μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο άντρας είχε ανακοινώσει στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι ήθελε να εγκατασταθεί στην Αθήνα με τη νέα του σύντροφο», αναφέρεται.

Στο ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας γίνεται ακόμα αναφορά στην εκταφή της Τζωρτζίνας και στον τρόπο που καλύφθηκε τηλεοπτικά, αλλά και στο τάμπλετ της μικρής, που σε πρώτη φάση, βρέθηκαν μόνο κινούμενα σχέδια.

«Στην τηλεόραση μεταδίδεται ζωντανά η ανασκαφή του τάφου της Τζωρτζίνας, όπου υπάρχει ένα τάμπλετ θαμμένο από τη μητέρα της «επειδή είναι το αγαπημένο της αντικείμενο», συνεχίζει το άρθρο.

Η εφημερίδα Le Monde αφήνει επίσης αιχμές για την έρευνα που προηγήθηκε γύρω από τους θανάτους των παιδιών, ενώ στέκεται και στα προβλήματα με τις κοινωνικές υπηρεσίες, μετά την αποκάλυψη του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι υπήρχε καταγγελία για κακοποίηση της μεγαλύτερης κόρης του ζευγαριού.

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα της «Le Monde»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ