ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία των οδηγών ταξί στο Σύνταγμα

Διαμαρτυρία των οδηγών ταξί στο Σύνταγμα
Πορεία οδηγών ταξί στο Σύνταγμα Αλέξανδρος Γαστεράτος / CNN Greece

Πορεία πραγματοποιούν οι οδηγοί των ταξί της Αθήνας (ΣΑΤΑ) στο κέντρο της πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων και για την ακρίβεια στα καύσιμα

Οι οδηγοί των ταξί κατευθύνθηκαν το πρωί της Μ. Τρίτης προς το Σύνταγμα με στόχο να φτάσουν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε μέλη της ένωσης να παραδώσουν ψήφισμα στους ιθύνοντες του υπουργείου.

Οι οδηγοί ταξί απαιτούν μεταξύ άλλων άμεση καταβολή του βοηθήματος των 200 ευρώ σε κάθε οδηγό, ανεξάρτητα της εργασιακής σχέσης που έχει ο καθένας.

Μερίδα των οδηγών ταξί, μένουν εκτός της ενίσχυσης των 200 ευρώ που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να δοθεί στους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που υιοθετήθηκε προκειμένου οι επαγγελματίες να καλύψουν το αυξημένο κόστος καυσίμου Μαρτίου και Απριλίου, αφορά και οδηγούς ταξί αλλά όχι όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι δικαιούχοι για παράδειγμα εκείνοι που εμφανίζονται ως μισθωτοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των οδηγών ταξί Αθήνας, Γιώργο Μπάτσο «κανένας επαγγελματίας με ΙΚΑ, δεν έλαβε το βοήθημα, παρά τις δεσμεύσεις του κ. Σταϊκούρα ότι θα το πάρουν όλοι οι οδηγοί. Φτάνοντας εδώ (στο υπουργείο Οικονομικών) μας είπαν ότι έφυγε. Δεν θέλησε να μας δεχτεί», λέει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού θα δοθεί στις υπηρεσίες ταξί (ΚΑΔ 49.32 και ΚΑΔ 52.21.29.01) ύψους 200 ευρώ, για το αυξημένο κόστος καυσίμου Μαρτίου και Απριλίου.

Αφορά 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί με κόστος 5,7 εκατ. Ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ