ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία την Μ. Τρίτη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ ΙΝΤΙΜΕ

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών θα οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες, 23 και 25 ετών, για τα επεισόδια που ξέσπασαν τη Μ. Τρίτη έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβάσεις των νόμων περί φωτοβολίδων και όπλων.

Ενόψει της μεταγωγής τους ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση συμπαράστασης, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχείρησαν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου επί 34 χρόνια στεγαζόταν η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». Ανάλογα επεισόδια είχαν σημειωθεί μία μέρα νωρίτερα, τη Μ. Δευτέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός στο κεφάλι από πέτρα που εκσφενδόνισε κουκουλοφόρος από το εσωτερικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος και μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε δύο φάσεις έξω από το κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ από το πρωί της Τρίτης έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ