ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τσαγκάρης: Να διασκεδάσουμε αλλά με μέτρο το Πάσχα - Σε αποκλιμάκωση η πανδημία

Κορωνοϊός - Τσαγκάρης: Να διασκεδάσουμε αλλά με μέτρο το Πάσχα - Σε αποκλιμάκωση η πανδημία
Έχουμε μπει σε μια φάση προσωπικής ευθύνης και θα πρέπει να αποφεύγουμε την αδικαιολόγητη έκθεση με τον ιο τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ηρακλής Τσαγκάρης ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας, ωστόσο ο καθένας πρεπει να εξατομικεύει τον κίνδυνο ανάλογα τις ανάγκες της υγείας του και να αποφεύγει την αδικαιολόγητη έκθεση, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ – Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» Ηρακλής Τσαγκάρης.

Όπως είπε ο κ. Τσαγκάρης μιλώντας στην ΕΡΤ,αν και είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας, με μικρό αριθμό νοσηλειών στις ΜΕΘ, έχουμε μπει σε μια φάση προσωπικής ευθύνης.

«Να βρεθούμε μεν και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί δύο χρόνια μετά, αλλά το μέτρο, αυτή η βασική ελληνική αρετή θα πρέπει να είναι παρών ώστε να μην έχουμε επιπλοκές που όλοι καταλαβαίνουμε» σημείωσε.

«Το θέμα είναι οι ευάλωτοι πληθυσμοί, αυτοί ειδικά οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι» είπε ακόμα ο κ. Τσαγκάρης.

Για την 20χρονη λεχώνα που πέθανε ανεμβολίαστη στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο ίδιος είπε σχετικά: «Να τονιστεί ότι έγιναν όλες οι προσπάθειες, ακόμα και η μεταμόσχευση να γίνει εφικτή. Το κομβικό σημείο ήταν η έλλειψη εμβολιασμού. Έγιναν όσα θα μπορούσαν να γίνουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ