Κορωνοϊός - Τσαγκάρης: Να διασκεδάσουμε αλλά με μέτρο το Πάσχα - Σε αποκλιμάκωση η πανδημία
Βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας, ωστόσο ο καθένας πρεπει να εξατομικεύει τον κίνδυνο ανάλογα τις ανάγκες της υγείας του και να αποφεύγει την αδικαιολόγητη έκθεση, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ – Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» Ηρακλής Τσαγκάρης.
Όπως είπε ο κ. Τσαγκάρης μιλώντας στην ΕΡΤ,αν και είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας, με μικρό αριθμό νοσηλειών στις ΜΕΘ, έχουμε μπει σε μια φάση προσωπικής ευθύνης.
«Να βρεθούμε μεν και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί δύο χρόνια μετά, αλλά το μέτρο, αυτή η βασική ελληνική αρετή θα πρέπει να είναι παρών ώστε να μην έχουμε επιπλοκές που όλοι καταλαβαίνουμε» σημείωσε.
«Το θέμα είναι οι ευάλωτοι πληθυσμοί, αυτοί ειδικά οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι» είπε ακόμα ο κ. Τσαγκάρης.
Για την 20χρονη λεχώνα που πέθανε ανεμβολίαστη στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο ίδιος είπε σχετικά: «Να τονιστεί ότι έγιναν όλες οι προσπάθειες, ακόμα και η μεταμόσχευση να γίνει εφικτή. Το κομβικό σημείο ήταν η έλλειψη εμβολιασμού. Έγιναν όσα θα μπορούσαν να γίνουν».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πάσχα στο χωριό: Ποια μέτρα ισχύουν - Πού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες
Πλεύρης: Σε φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό από 01/05- Δεν αίρονται τα μέτρα, αλλά η υποχρεωτικότητα
SPONSORED
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών μισθών και συντάξεων του 2024
03:00
Κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ: Έως πότε παρατείνεται η περίοδος των ενστάσεων
02:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
01:00
Πάνω από 100 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Ιούνιο από την ΔΥΠΑ - Όλες οι πληροφορίες
00:30