ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία στη Λάρισα: 16χρονη νοσηλεύεται με συμπτώματα ηπατίτιδας

Ανησυχία στη Λάρισα: 16χρονη νοσηλεύεται με συμπτώματα ηπατίτιδας
Αναμένονται τα αποτελέσματα από την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης ΙΝΤΙΜΕ

Ανησυχία στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μετά την εισαγωγή μια 16χρονης για νοσηλεία με συμπτώματα ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα συμπτώματα ηπατίτιδας της κοπέλας, (πυρετός και εξανθήματα), εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν οι γονείς στα παιδιά είναι: εμετός, διάρροια, πόνος στην κοιλιακή χώρα, απώλεια όρεξης, πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες, σκούρα ούρα και κιτρίνισμα του δέρματος, ιδιαίτερα δε, κιτρίνισμα στο λευκό των ματιών.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC) περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά, έχουν καταγραφεί έως τώρα σε όλο τον κόσμο.

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν, χτες Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ