ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω»
Screengrab/Glomex

Για την περιπέτεια της ζωής της με την επίθεση με βιτριόλι πριν από δύο χρόνια, μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στους Πρωταγωνιστές και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ για πρώτη φορά έβγαλε τη μάσκα της και έδειξε το πρόσωπό της στην τηλεόραση.

Η Παλιοσπύρου επέστρεψε στο σημείο όπου έγινε η φρικιαστική επίθεση και περιέγραψε τι έγινε την μοιραία μέρα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Όπως είπε, άκουσε ένα θόρυβο, αλλά δεν κατάλαβε από πού ήταν. Περιέγραψε ότι η δράστις είχε κρυφτεί κάτω, στις σκάλες, ενώ τότε δεν υπήρχαν τα κάγκελα.

«Δεν περίμενα ότι κάποιος μπορεί να ανέβει από εδώ», είπε η Ιωάννα.

Στη συνέχεια η έδειξε πώς ακριβώς στεκόταν μπροστά στην πόρτα του ασανσέρ, ενώ τόνισε ότι κοιτούσε προς τα κάτω.

«Πόσα δευτερόλεπτα πέρασαν για να καταλάβεις τι έγινε», τη ρώτησε ο Θεοδωράκης και του απάντησε: «Κλάσματα δευτερολέπτου».

«Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση», συνέχισε. «Ένιωσα αυτή την απαίσια, χημική μυρωδιά». «Κατάλαβα αμέσως τι έγινε», εξήγησε.

Στη συνέχεια περιέγραψε ότι ένιωσε κάψιμο και αφόρητους πόνους.

Όπως διηγήθηκε, δεν είδε πώς έφυγε η Έφη Κακαράντζουλα, αφού το υγρό είχε πέσει ήδη στο μάτι της και έβλεπε θολά.

Το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό ήταν ότι είχε φαρμακείο απέναντι από την πολυκατοικία. «Μάλλον το ένστικτο επιβίωσης λειτουργεί αυτοματοποιημένα», είπε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν κοίταξε τον δρόμο για να περάσει και ίσως να τη χτυπούσε αυτοκίνητο. Στο φαρμακείο την κοιτούσαν με απορία και τρόμο και μετά από λίγο κινητοποιήθηκαν από τις φωνές της και την εικόνα που έβλεπαν. «Ένιωθα σαν να έχω πάρει φωτιά», είπε.

Η Ιωάννα στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η κίνησή της να ρίξει νερό πάνω της ήταν σωτήρια για την ίδια.

Έπειτα, περιέγραψε ότι την έβαλαν σε αυτοκίνητο και την πήγαν γρήγορα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατάλαβαν τι είχε γίνει άμεσα. Όταν ένιωσε ασφάλεια, σχεδόν κατέρρευσε.

«Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου»

Παράλληλα, μίλησε και για τα όσα έζησε στο νοσοκομείο και την άσχημη ψυχολογική της κατάσταση.

«Με θύμωνε όταν παλιά άκουγα πως κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του. Θυμάμαι πως μέσα στο νοσοκομείο βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο» εξομολογήθηκε. «Σκέφτηκα πως αυτό φαίνεται για κάποιους λυτρωτικό. Το ένιωσα».

Για την ημέρα που είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της στον καθρέφτη ανέφερε:

«Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Απέφευγα να δω και τα χέρια μου. Στην τουαλέτα του νοσοκομείου είχα καθρέφτη και ήταν καλυμμένος για να μην δω τον εαυτό μου. Είχα την επιλογή, αλλά δεν τολμούσα. Ήρθε η ώρα που ήρθε ο γιατρός και μου έβαλε μέικ-απ και μου έδωσε ένα μικρό καθρέφτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτά, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ΟΚ. Είδα τα μάτια μου, το ένα ήταν πολύ άσχημα, τα χείλη μου τραβηγμένα, δεν πίεσα τον εαυτό που πάρα πολύ».

«Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης. Είχα πείσει τον εαυτό μου, πως αυτά που έβλεπα στον ύπνο μου ήταν η πραγματικότητα και αυτό που έβλεπα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης» συνέχισε.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε ο δύσκολος δρόμος της επιστροφής που διανύει, ενώ κάνοντας μια βόλτα με θέα της θάλασσα είπε πως το ελληνικό καλοκαίρι θα τα κάνει όλα πιο ελπιδοφόρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ