ΕΛΛΑΔΑ

Σαϊντού Καμαρά: Δεκτό το αίτημα για άσυλο από την Αρχή Προσφύγων, παραμένει στην Ελλάδα

Σαϊντού Καμαρά: Δεκτό το αίτημα για άσυλο από την Αρχή Προσφύγων, παραμένει στην Ελλάδα
O Σαϊντοϋ Καμαρά κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΓτΠ / Παπαμήτσος Δημήτρης

Δεκτό έγινε το αίτημα του αριστούχου Σαϊντού Καμαρά από την Αρχή Προσφύγων για την απόδοση ασύλου στη χώρα μας. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ασύλου άναψε το πράσινο φως για να του χορηγηθεί άσυλο και να μην απελαθεί στην Γουϊνέα, μετά το τεράστιο κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του και αφού συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή που είχε με το νεαρό πρόσφυγα στο Μέγαρο Μαξίμου, του ευχήθηκε να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του.

Την συμπαράστασή του εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος κάλεσε την Πολιτεία να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να μην απελαθεί.

Μητσοτάκης: Εύχομαι να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του

Ο πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Ιερώνυμος: Να διασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα

«Γνωρίζω προσωπικά τον μικρό μαθητή και από τις συναντήσεις του μαζί του είδα στα μάτια του τη λαχτάρα του να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Είναι καθήκον μας ως Εκκλησία και ως Έλληνες να τον αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε να γίνει μέλος της κοινωνίας μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», είπε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καλώντας την Πολιτεία να κάνει ότι είναι νόμιμο ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο μικρός Σαϊντού Καμαρά, φιλοξενείται στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» του φιλανθρωπικού οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος συχνά επισκέπτεται τη συγκεκριμένη, αλλά και τις υπόλοιπες δομές της Εκκλησίας που φιλοξενούν ανήλικους πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά και έχει την ευκαιρία να συνομιλεί μαζί τους και να διαπιστώνει από κοντά την πρόοδό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ