ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Τσίπρα με Σαϊντού Καμαρά: Να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα

Επικοινωνία Τσίπρα με Σαϊντού Καμαρά: Να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα
Είναι ευθύνη της πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΙΝΤΙΜΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σαϊντού Καμαρά, το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Γουινέα, που «όπως χιλιάδες παιδιά, γνώρισε το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της ζωής και πήρε το δρόμο της προσφυγιάς για να σώσει τη ζωή του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικώς σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για τον 16χρονο που ναυάγησε στην Κάλυμνο το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό των συμμαθητών και των δασκάλων του, αλλά λίγες ημέρες μετά την παρέλασή του, η πολιτεία ετοιμάζεται να τον απελάσει.

«Να εφαρμόσει, δηλαδή, το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ το 2021, για να μην μπορεί σχεδόν κανένας, ακόμα και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, να πάρουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους», υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο ίδιος παρατηρεί πως ο Σαϊντού έφτιαξε τη ζωή του, έμαθε γράμματα, έκανε φιλίες και έβαλε τις βάσεις για μία νέα ζωή στην Ελλάδα.

«Κι ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα. Όμως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν χιλιάδες Σαϊντού στην Ελλάδα. Παιδιά που έχουν έρθει ως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που δίνουν μάχη να ενταχθούν, να μορφωθούν και να ζήσουν. Είναι ευθύνη της πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ