ΕΛΛΑΔΑ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου
Την Κυριακή, 8 Μαΐου, τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να είναι ανοικτά Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεκίνησαν χθες, Τρίτη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου. 

Την Κυριακή, 8 Μαΐου, τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να είναι ανοικτά με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00.

«Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις διότι, αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ' εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές» όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης η προσθέτει ότι: «ξεκινά ένα 15νθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων απέναντι στην "εισαγόμενη" ακρίβεια και υπέρ των οικογενειακών προϋπολογισμών, που θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 15 Μαΐου και ενδείκνυται για έξυπνες αγορές. Τα εμπορικά καταστήματα και όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου αναμένεται να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία εποχικών προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές και, όπως πάντα, με την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους, αλλά και σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε πρόσφατα: «Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν».

Υπενθυμίζεται πως, κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ