ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εργασίας: Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος σε εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά

Υπουργείο Εργασίας: Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος σε εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά
«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Greveniotis.gr

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 28χρονου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας στα Γρεβενά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες».

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο 28χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Τετάρτης από την έκρηξη στο εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά κατέληξε την Πέμπτη.

Ο άνδρας που έφερε σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών και διασωληνώθηκε, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

To βράδυ οδηγήθηκε στο χειρουργείο για τις απαραίτητες επείγουσες χειρουργικές πράξεις και στη συνέχεια παρέμεινε στη Μονάδα Εγκαυμάτων σε καταστολή και με υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Παπανικολάου Σοφία Παπαδοπούλου, ο άτυχος νέος είχε υποστεί καθολικά εγκαύματα έκτασης 95% επιφανείας σώματος ολικού πάχους και συνοδό βαρύ εισπνευστικό έγκαυμα αεροφόρων οδών.

Τελικά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραυματά του.

Ο 28χρονος ήταν στο τμήμα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του εργοστασίου.

Τη στιγμή της έκρηξης, ο ίδιος καθώς και ένας ακόμη εργαζόμενος ιταλικής υπηκοότητας, εκτελούσαν εργασίες συντήρησης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr.

Ο Θανάσης Γρηγοριάδης, εκπρόσωπος της εταιρείας βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου Alfa Wood που εδρεύει στην Λάρισα, δήλωσε χτες, Τετάρτη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι:

«Μόνο ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της έκρηξης που έγινε στο τμήμα του εργοστασίου όπου λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα».

Πρόσθεσε δε ότι «τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα προς το παρόν δεν είναι γνωστά».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο όπου υπήρχαν λιπαντικά σιλικόνης, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα με την επέμβαση που έγινε στο σημείο από εννέα άνδρες και τέσσερα οχήματα.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD λειτουργούν, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες -στα Γρεβενά, στην Λάρισα και στο Νευροκόπι Δράμας.

Καλύπτουν συνολικά έκταση 385.000 τ.μ., εκ των οποίων οι στεγασμένοι χώροι των εργοστασίων αποτελούν τα 71.500 τ.μ.

Η εταιρεία συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες των Βαλκανίων με εξαγωγές των προϊόντων της σε πάνω από 30 χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ