ΕΛΛΑΔΑ

Μονεμβασιά: Μαρτυρία για τον 52χρονο που παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους

Μονεμβασιά: Μαρτυρία για τον 52χρονο που παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους
Από τη σφοδρή σύγκρουση ο συνεπιβάτης, 77χρονος, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ο οδηγός επίσης 77χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο, κατέληξε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Μολάων. INTIME NEWS

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς η ενέργεια ενός 52χρονου να παρασύρει και να σκοτώσει με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το ΙΧ κινείτο στον επαρχιακό δρόμο Τάραψας – Μονεμβασιάς, στις 22:00 το Σάββατο, όταν συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Η μοτοσυκλέτα με τους δύο επιβαίνοντες, κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ο συνεπιβάτης, 77χρονος, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ο οδηγός επίσης 77χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο, κατέληξε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Μολάων.

Παράλληλα, ο οδηγός του οχήματος, που έχει συλληφθεί, στην προσπάθεια του να διαφύγει, εμβόλισε περιπολικό της αστυνομίας.

Ο 52χρονος φέρεται να κατέφυγε στο παρκινγκ εστιατορίου από όπου και τον έδιωξαν όταν είδαν το όχημά του γεμάτο με αίματα. Για να καταφέρουν να τον σταματήσουν οι Aρχές, τοποθέτησαν περιπολικό στη μέση του δρόμου καθώς και ακόμη ένα όχημα, τα οποία και εμβόλισε, πριν καταφέρουν και τον συλλάβουν.

«Ήταν σε κατάσταση αμόκ και πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα και σπινιάροντας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για λίμνη αίματος στο οδόστρωμα. Κατά τον ίδιο, το πιο πιθανό ήταν πως οδηγός και θύματα γνωρίζονταν, καθώς είναι όλοι κάτοικοι της Μονεμβασιάς.

«Γύρισε για να τους χτυπήσει ξανά»

Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, ο 52χρονος οδηγός του αγροτικού φορτηγού εμβόλισε σε κατάσταση αμόκ με το όχημά του το μηχανάκι με τους δύο ηλικιωμένους επιβαίνοντες,

Ο 52χρονος, παρέσυρε αρχικά τον ένα από τους δυο αναβάτες της μηχανής για σχεδόν 300 μέτρα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης και παρέσυρε και τον δεύτερο άντρα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο spartanews.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του αδερφού ενός εκ των θυμάτων

Σε κατάσταση σοκ ο αδελφός ενός από τα θύματα περιέγραψε μιλώντας στον Alpha, πώς είδε τον αδερφό του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του.

«Περιμέναμε το ασθενοφόρο και ήρθε το αμάξι βολίδα, ο ίδιος πάλι. Ξεσηκώθηκαν όλοι έβαλαν τις φωνές», ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρμπάνης.

Και πρόσθεσε: «Όπως ήταν ο αδερφός μου ξαπλωμένος στο έδαφος, τον πέρασε από πάνω για δεύτερη φορά και τον έσυρε 400 μέτρα μακριά. Μετά έκανε αναστροφή και χτύπησε και τον άλλο για να τον αποτελειώσει».

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Tα πρώτα λόγια του δράστη

«Δεν έγινε και τίποτα», «δεν τους είδα» και «δεν κατάλαβα τι έγινε» φέρονται να ήταν τα πρώτα λόγια του 52χρονου οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο το Σάββατο το βράδυ στη Μονεμβασιά.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες που δεν πίστευαν στα μάτια τους όσα έβλεπαν να διαδραματίζονται μπροστά τους. Άμεσα έσπευσαν περιπολικά στο σημείο και καταδίωξαν τον δράστη. Ένα περιπολικό βγήκε μπροστά του για να του ανακόψει την πορεία, όμως ο δράστης εμβόλισε το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. για να διαφύγει. Το ίδιο έκανε κι ένα ΙΧ προσπαθώντας με τον ίδιο τρόπο να τον σταματήσει, ενώ κάποιοι πολίτες προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν και να ανοίξουν την πόρτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ