ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο «Ινδιάνος» - Για φιάσκο κάνει λόγο ο δικηγόρος του

Νέα Σμύρνη: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο «Ινδιάνος» - Για φιάσκο κάνει λόγο ο δικηγόρος του
«Οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης» δήλωσε ο δικηγόρος του INTIME

Στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών με το οποίο απαλλάσσεται ο κατηγορούμενος Αλέξανδρος Μ. - γνωστός ως «Ινδιάνος» - από την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, αναφέρεται ο δικηγόρος του, Παύλος Σαράκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαράκης σε δήλωσή του σχετικά με το υπ’ αριθμ. 1466/2022 απαλλακτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης.

«Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη του "Ινδιάνου" επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου».

Ο 30χρονος άνδρας είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας -καθώς τον Μάρτιο 2021 φέρεται να έριξε από τη μηχανή αστυνομικό της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» , στη Νέα Σμύρνη- αλλά από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Ο ίδιος, είχε προσκομίσει στοιχεία, τα οποία κατά την υπεράσπισή του αποδείκνυαν ότι δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια.

Είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών την 1η Οκτωβρίου 2021, επτά μήνες μετά την προφυλάκισή του.

Το συγκεκριμένο βούλευμα είχε κάνει δεκτή ανάλογη εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε την έξοδο από τις φυλακές του 30χρονου, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τις Αρχές μετά από κατάθεση προσώπου του οικογενειακού κύκλου του που τον «τοποθέτησε» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κατά τους χρόνους εκδήλωσης επεισοδίων, τα οποία είχαν γίνει μετά από συγκέντρωση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο μάρτυρας που ενέπλεξε τον 30χρονο στην υπόθεση δεν είναι αξιόπιστος, ενώ στην υπόθεση δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του μάρτυρα, αλλά αντιθέτως έχουν αποδυναμωθεί οι αρχικές ενδείξεις εμπλοκής του στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ