ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ένταση μεταξύ αγνώστων και ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Νέα ένταση μεταξύ αγνώστων και ΜΑΤ στο ΑΠΘ
Νέα ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Φωτογραφία από τα χθεσινά επεισόδια INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Νέα ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ αγνώστων και αστυνομικών, στο περιθώριο πορείας για την αστυνομική παρουσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). 

Συγκεκριμένα, όταν η πορεία ενάντια στην παρουσία Αστυνομίας εντός του ΑΠΘ έφτασε κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από αυτή και άρχισε να πετάει πέτρες προς τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το thestival.gr.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια άγνωστοι πυρπόλησαν κάδους επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τετάρτη (11/5) οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με την αυτόφωρη διαδικασία οι δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Οι συλληφθέντες είναι ένας 24χρονος κι ένας 48χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κ.ά.

Ο πρώτος είχε προσαχθεί μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ ο δεύτερος σε νέο γύρο έντασης που ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα έξω από το Κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος. Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τις συλλήψεις έχουν προγραμματίσει συλλογικότητες μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια και χθες

Εν τω μεταξύ κατά τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας, (10/5) που πραγματοποιήθηκε από φοιτητές και αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική παρουσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, προκλήθηκε ένταση μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, το επεισόδιο ξεκίνησε από φραστική αντιπαράθεση μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών των ΜΑΤ.

Το thesstoday.gr αναφέρει ότι από το μεσημέρι της Τρίτης (10/5) επικρατούσε μεγάλη ένταση στη Θεσσαλονίκη καθώς ξέσπασαν επεισόδια στο ΑΠΘ.

Αφορμή ήταν η πορεία διαμαρτυρίας που διεξήχθη από φοιτητές, μετά το «σπάσιμο» κατάληψης που υπήρχε στον χώρο του Βιολογικού για περισσότερα από 30 χρόνια, τη διάλυση του «στεκιού» που είχε δημιουργηθεί στον χώρο και η δημιουργία βιβλιοθήκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ