Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας από φοιτητές για την παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ
Δύο φοιτητικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το τεταμένο κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σημειώνονται συχνά επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας, διέσχυσε την οδό Εγνατία με κατεύθυνση δυτικά, θα περάσει από την πλατεία της Αρχαίας Αγοράς ώστε να φτάσει έξω από υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Πιθανή κατάληξη της πορείας είναι ο ευρύτερος χώρος του ΑΠΘ.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για την απώθηση των φοιτητών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας φοιτητής τραυματίστηκε καθώς έσκασε μπροστά του μία βομβίδα κρότου - λάμψης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής παρουσίας στο ΑΠΘ
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για την ένταση έξω από το κτήριο της Δίοικησης του ΑΠΘ
Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες στα «κόκκινα δάνεια» - Επανυπολογισμός οφειλών, μείωση των τόκων
05:00
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώθηκε η μέση τιμή του λίτρου - Πόσο θα πληρώσετε ανά περιοχή
04:00
Tριπλή πληρωμή για συνταξιούχους: Πότε καταβάλλονται η ενίσχυση των 400 ευρώ και οι συντάξεις
03:00
Εθνικός «Κουμπαράς»: Πώς θα λειτουργεία - Τι ισχύει με την κατάθεση χρημάτων
02:00