ΕΛΛΑΔΑ

Προπύλαια: Συλλαλητήριο κατά της αμυντικής συμφωνίας με ΗΠΑ και των αμερικανικών βάσεων στη χώρα

Προπύλαια: Συλλαλητήριο κατά της αμυντικής συμφωνίας με ΗΠΑ και των αμερικανικών βάσεων στη χώρα
Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας Intime (Φωτογραφία αρχείου)

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. λόγω των συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία, που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια. Παράλληλα στην Πλατεία Κλαυθμώνος έχουν συγκεντρωθεί διάφορες συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη.

Οι διαδηλωτές ζητούν την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις και ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας. Ειδικότερα, ζητούν να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Επίσης, να σταματήσει η «συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα».

Στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια μετέχουν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών και της νεολαίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ