ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 14χρονος: Βullying καταγγέλλουν οι συμμαθητές του - Πού στρέφονται οι έρευνες

Νεκρός 14χρονος: Βullying καταγγέλλουν οι συμμαθητές του - Πού στρέφονται οι έρευνες
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του 14χρονου μαθητή, που τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του, μετά τις καταγγελίες του περιβάλλοντός για bullying και την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που ζήτησε η Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αδικήματος της «συμμετοχής σε αυτοκτονία».

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβαν την υπόθεση μετά την εισαγγελική παρέμβαση, ενώ οι έρευνες απομακρύνονται από τις αρχικές εκτιμήσεις που απέδιδαν τον θάνατο οφείλεται σε συμμετοχή του 14χρονου μαθητή στο «Blackout Challenge» που χαίρει δημοφιλίας στο Tik Tok.

Μαρτυρίες από το σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι ο 14χρονος είχε αρκετές φορές υποστεί bullying από συμμαθητές του.

«Είτε τον χτύπαγαν είτε του έστελναν μηνύματα που το έλεγαν να πεθάνει, γενικά τον απειλούσαν» είπαν συμμαθητές του, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι «καμία καταγγελία δεν έχει γίνει για bullying».

«Πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία του επιτέθηκαν και του μαύρισαν το μάτι με μπουνιά, το σχολείο έδειξε πλήρη αδιαφορία, δεν μας ενημέρωσαν ποτέ. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έρχονται με "πεταλούδες" και μαχαίρια» κατήγγειλε ενήλικας από το στενό περιβάλλον του μαθητή.

«Βγαίνοντας από το σχολείο την Παρασκευή (σ.σ. την ημέρα της αυτοκτονίας), για να κάνουν την πλάκα τους, δεν ξέρω, τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια (...). Το παιδί αυτό ήταν πάρα πολύ καλό, δεν πείραζε, δεν έκανε κρυφά πράγματα να τον έχουν άχτι. Ήταν ήρεμος. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δέχθηκε bullying. Έχει δεχτεί και στο σχολείο και έξω από αυτό» δήλωσε φίλος του 14χρονου στο Mega.

Παράλληλα, ο μαθητής δηλώνει σίγουρος πως ο 14χρονος είχε μιλήσει για τις καταστάσεις που βίωνε στους δασκάλους του, οι οποίοι, όπως λέει, «δεν έκαναν τίποτα».

«Στον αδερφό μου προφανώς είχε πει δύο-τρία παράπονα, ότι "δεν νιώθω καλά, με πειράζουν". Σίγουρα πιστεύω ότι είχε κάνει κάποια παράπονα σε δασκάλους και αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Είμαι 100% σίγουρος» δηλώνει.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να πάρει νέες καταθέσεις από το οικογενειακό, σχολικό και πιθανώς και το αθλητικό περιβάλλον του μαθητή - καθώς ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στο Παγκράτιο και προετοιμαζόταν για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι. Οι Αρχές θα ερευνήσουν διεξοδικά το κινητό του 14χρονου, ενώ ήδη έχουν καταθέσει ο πατέρας και ο αδερφός του αγοριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ