ΠΟΕΔΗΝ για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς: Ο νοσηλευτής να αποπεμφθεί αν αληθεύει η καταγγελία
Ανανεώθηκε:
Στην καταγγελία για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από νοσηλευτή σε ασθενή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αναφέρεται την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, χθες στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έφθασε «έγγραφο από το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος που ζητάει τα στοιχεία ενός νοσηλευτή των τεπ της πρωινής βάρδιας 17/5, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του, χωρίς να εξηγούν το λόγο που τα ζητάνε. Απο δημοσιεύματα μάθαμε την καταγγελία ασθενούς για σεξουαλική παρενόχληση», υπογραμμίζει.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι το νοσοκομείο προφανώς θα συνεργασθεί με την αστυνομία και εάν από την ανάκριση αποδειχθούν αληθή τα καταγγελόμενα του ασθενούς ο νοσηλευτής «θα πρέπει να αποπεμφθεί από το νοσοκομείο, να διωχθεί ποινικά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά».
«Δεν ανεχόμαστε να συκοφαντούνται οι υγειονομικοί και να αμαυρώνουν την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι εμείς σε αντίξοες συνθήκες. Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας άτομα που δεν σέβονται τα δικαιώματα των ασθενών», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Πού είναι το «αόρατο» ρήγμα που μπορεί να προκαλέσει ισχυρό σεισμό στην Τουρκία - Για 250 χρόνια δεν έχει δώσει μεγάλη δόνηση
12:02
Τρόμος στη Λάρισα: Άνδρας με μαχαίρι κυνηγούσε παιδιά - Τον αναζητά η αστυνομία
11:59
«Πορτοκαλί» προειδοποίηση από ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού από το βράδυ - Δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας
11:46
Στο νοσοκομείο με ιογενή λοίμωξη ο Γιώργος Μαζωνάκης - Εμφάνισε υψηλό πυρετό και πόνους στο στομάχι
11:40