ΕΛΛΑΔΑ

Στις παραλίες οι Αθηναίοι - Αυξημένη κίνηση στους δρόμους και άνοδος της θερμοκρασίας

Στις παραλίες οι Αθηναίοι - Αυξημένη κίνηση στους δρόμους και άνοδος της θερμοκρασίας
Έως 30 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος στην Αττική INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Γεμάτες είναι οι παραλίες της Αττικής με τους Αθηναίους που επέλεξαν να περάσουν την ηλιόλουστη κυριακάτικη μέρα τους παίζοντας ρακέτες στην άμμο και κάνοντας ηλιοθεραπεία. Η θερμοκρασία στην Αττική φτάνει τους 30 βαθμούς και αρκετοί επέλεξαν να κατευθυνθούν προς τις παραλίες, όπως φαίνεται και από την αυξημένη κίνηση στους δρόμους.  

Ήδη από νωρίς το πρωί της Κυριακής η κίνηση είναι πολύ αυξημένη στη λεωφόρο Μαραθώνος αφού αρκετοί οδηγοί επέλεξαν τις παραλίες της ανατολικής Αττικής. Περίπου ίδια εικόνα παρουσιάζει ανά διαστήματα και η Αττική Οδός που οδηγεί στα νότια τμήματα της Αττικής.

Επίσης, κίνηση παρουσιάζεται και προς τις περιοχές του Καλάμου και Ωρωπού καθώς αποτελούν ιδανικές αποδράσεις, σχετικά κοντά στην Αθήνα.

Ο καιρός σήμερα κυριακή αναμένεται να είναι αρκετά ζεστός, με υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν αναμένονται ούτε νεφώσεις ούτε άνεμοι.

Η πρόγνωση του καιρού

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι της Κυριακής.

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, της κεντρικης και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32 και στη νησιωτική χώρα από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός είναι ο καιρός στην Αττική με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου με την μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά με βελτίωση από το βράδυ της Κυριακής. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 30 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Εύβοια με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός τη Δευτέρα 23 Μαΐου, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 12 έως 30 με 32 και στη νησιωτική χώρα από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ