ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: ΕΔΕ στο Καραμανδάνειο για το φιαλίδιο με το αίμα του παιδιού

Θάνατος Τζωρτζίνας: ΕΔΕ στο Καραμανδάνειο για το φιαλίδιο με το αίμα του παιδιού
Σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου εντοπίστηκε φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, και εστάλη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης της Πάτρας ΙΝΤΙΜΕ / ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση για τον Διοικητή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα διέταξε σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με το αίμα που βρέθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο και ανήκει στην 9χρονη Τζωρτζίνα, για την δολοφονία της οποίας κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Την πληροφορία μετέδωσε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο, ο διοικητής και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου χαρακτήρισαν «ανεξήγητο» το πώς βρέθηκε έπειτα από ένα χρόνο το φιαλίδιο με το αίμα του παιδιού.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στο παιδιατρικό τμήμα όταν λαμβάνουν κάποιο δείγμα το φυλάνε σε ψυγείο για 10 με 15 ημέρες, σε περίπτωση που το χρειαστούν ξανά, ώστε να μην τρυπούν ξανά και ξανά τα παιδιά.

Πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε στο ψυγείο ένα φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, το οποίο εστάλη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης προς διερεύνηση, ώστε να διαπιστωθεί εάν θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης της Πάτρας.

Το αίτημα αποφυλάκισης της Πισπιρίγκου

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου σχολίασε πως το συγκεκριμένο περιστατικό επαληθεύει τα λεγόμενά της, ότι στα δημόσια νοσοκομεία δεν λειτουργούν όλα σωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Τριανταφυλλόπουλου, σε 20 ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

«Η αρχή του νήματος βρίσκεται σε εκείνη την ημέρα, όπου για τέσσερις ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε προτού προφυλακιστεί, όπου ειπώθηκε και ποτέ δεν διαψεύστηκε ότι στο τέλος της τετράωρης απολογίας της και οι δικηγόροι της και η ίδια ήταν σίγουροι ότι δεν θα προφυλακιστεί. Εκτιμώ ότι εκεί μάλλον ακόμα βρίσκεται το σκεπτικό τους με επιπλέον τεχνικά στοιχεία», δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με το φιαλίδιο που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και περιέχει αίμα της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, εκφράζει αμφιβολίες για το αν όντως πρόκειται για αίμα του παιδιού της αυτό που βρέθηκε. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ