ΕΛΛΑΔΑ

Λήστεψαν 87χρονη στην Κηφισιά: Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων

Λήστεψαν 87χρονη στην Κηφισιά: Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων
Οι Αρχές διαπιστώνουν ότι το τελευταίο διάστημα, οι ληστείες και οι απάτες σε ηλικιωμένους γεμίζουν το αστυνομικό δελτίο INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Ηλικιωμένοι συνεχίζουν να είναι το τελευταίο διάστημα στόχοι συμμορίων κακοποιών, που με διάφορα προσχήματα, εισβάλλουν στα διαμερίσματά τους και τους κλέβουν.

Τελευταία περίπτωση που καταγράφηκε ήταν στην Κηφισιά, όπου στόχος των κακοποιών ήταν μια 87χρονη, την οποία πλησίασαν κακοποιοί, της είπαν ότι πρέπει να κάνουν κάποιες εργασίες με το ρεύμα στην πολυκατοικία και την έπεισαν να τους αφήσει να μπουν μέσα στο σπίτι της.

Ο ένας από τους δύο δράστες την απασχολούσε, πιάνοντας συζήτηση δήθεν για το πρόβλημα με το ρεύμα και ο δεύτερος δράστης άρχισε να ψάχνει όλα τα δωμάτια.

Αφού της άρπαξαν κοσμήματα, πολύ μεγάλης αξίας, αλλά και το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, εξαφανίστηκαν με την 87χρονη να ανακαλύπτει λίγα λεπτά αργότερα ότι είχε πέσει θύμα κακοποιών.

Όμως, και λίγες ημέρες πριν, ένας επίσης 87χρονος κατήγγειλε στην Άμεση Δράση ότι μόλις μπήκε στην πολυκατοικία του σπιτιού του, ληστές ήταν κρυμμένοι σε ένα σημείο δίπλα από το ασανσέρ και μόλις τον είδαν, τον ακινητοποίησαν και του άρπαξαν περίπου 350 ευρώ που είχε επάνω του.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ηλικιωμένοι με δυσκολία μπορούν να περιγράψουν τους δράστες, ενώ οι Αρχές διαπιστώνουν ότι το τελευταίο διάστημα, οι ληστείες και οι απάτες σε ηλικιωμένους γεμίζουν το αστυνομικό δελτίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ