ΕΛΛΑΔΑ

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης του φορολογικού-ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ προγραμμάτισε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. Η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ έχει εντάξει στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

final 20160508100408654 1
silal 3
silal 4

“Πριν 130 χρόνια οι εργάτες στο Σικάγο και οι συνεχιστές τους, στη συνέχεια, έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες αυτές τις κατακτήσεις που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα, και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στην νέα αντεπίθεση” δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

“Η προσωρινή υποχώρηση που υπάρχει, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση, σε μοιρολατρία. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί, έχουν την δύναμη. Αυτήν την δύναμη πρέπει να αξιοποιήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει σταθερά το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, σε ολάκερο τον κόσμο”, κατέληξε.

silal
pame

Στις 12.00 το μεσημέρι, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ.

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα. Στο συλλαλητήριο μετέχουν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στι 10.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

IMG 1625
IMG 1623

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ