Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι συλληφθέντες για τα επεισόδια
Ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές, οπλοκατοχή, παράβαση των νόμων περί διαδηλώσεων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας στα τρία άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη.
Τα τρία άτομα, δύο 22χρονοι και ένας 21χρονος, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται πως όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στο ΑΠΘ, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν μπροστά στη Γεωπονική Σχολή με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρούσαν την περιοχή εντός του campus, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων, κατά πληροφορίες του voria.gr.
Νωρίτερα, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την πανεπιστημιακή αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 20χρονου φοιτητή από ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις.
H φοιτητική κοινότητα εναντιώνεται στην καταστολή και την εγκαθύδριση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι τρεις νεαροί συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς σε αποθήκη στο Ηράκλειο - Στη «μάχη» σχεδόν 100 πυροσβέστες
17:09
Βενεζουέλα: Κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας - Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων
17:05
Διάσκεψη των Προέδρων: Άνω - Κάτω Κωνσταντοπούλου και Γεωργαντάς με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
17:01
Βρέθηκε ο 34χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Νίκαια - Επέστρεψε στο σπίτι του
16:53