ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών μετά τα επεισόδια - Σε ετοιμότητα ο Αίαντας

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών μετά τα επεισόδια - Σε ετοιμότητα ο Αίαντας
Τεταμένη η κατάσταση στο ΑΠΘ INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του ΑΠΘ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν απέναντι από τις αστυνομικές διμοιρίες στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Χημείου και πραγματοποίησαν πορεία εντός του κάμπους, φτάνοντας μπροστά από την κοσμητεία της ΣΘΕ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το thestival.gr, οι εργασίες δημιουργίας βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό» πραγματοποιούνται κανονικά από νωρίς σήμερα το πρωί. Τον χώρο των εργασιών περιφρουρεί διμοιρία των ΜΑΤ.

Παράλληλα, πέριξ του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών βρίσκεται και το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας, γνωστό και ως «Αίαντας».

Παρέμβαση του συλλόγου διδασκόντων για την αποχώρηση των ΜΑΤ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το grtimes.gr, εεκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους, καθώς όπως είπαν οι αστυνομικοί παρουσία στο χώρο πέρα από τους προφανείς κινδύνους να υπάρξει κάποιο περιστατικό όπως ο τραυματισμός φοιτητή που σημειώθηκε χθες, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην εκτόνωση της κατάστασης αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος έντασης και αστυνομοκρατίας, κάτω από το οποίο δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο.

Θεοδωρικάκος: «Η ΕΛ.ΑΣ θα πράξει το αυτονόητο!»

Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε από την πλευρά του:

«Η ΕΛ.ΑΣ θα πράξει το αυτονόητο!Θα παραμείνει στον χώρο του ΑΠΘ,όσο χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη.Το απαιτεί η κοινωνία,το προστάζει η λογική!Ας το βάλουν στο μυαλό τους όσοι πολιτικοί στηρίζουν τους τραμπούκους που ευαγγελίζονται την «πρόοδο» γκρεμίζοντας βιβλιοθήκες!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ