ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2022: Πώς σχολιάζουν τα θέματα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ φροντιστές

Πανελλήνιες 2022: Πώς σχολιάζουν τα θέματα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ φροντιστές
Tο κριτήριο αξιολόγησης στην Νεοελληνική Γλώσσα αναφέρεται στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή για την υγειά των πολιτών, αλλά και του πλανήτη γενικότερα ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυλαία σήμερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Όπως αναφέρουν καθηγητές από το φροντιστήριο Πουκαμισάς, το κριτήριο αξιολόγησης στην Νεοελληνική Γλώσσα αναφέρεται στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή για την υγειά των πολιτών, αλλά και του πλανήτη γενικότερα.

Στην Ν. Λογοτεχνία οι υποψήφιοι κλήθηκαν να προσεγγίσουν ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ» το οποίο, επίσης, αναφέρεται στην διατροφή.

Οι δραστηριότητες και στα δυο κείμενα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των μαθητών του ΕΠΑΛ.

Και στις δυο περιπτώσεις της εξέτασης πιο απαιτητικές κρίνονται οι δραστηριότητες της παραγωγής λόγου.

Δείτε τα θέματα εδώ.

Το απόσπασμα κειμένου που έπεσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις είναι από την ιστοσελίδα της WWF - Ελλάς και έχει τίτλο: «Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν θωρακίζει μόνο την υγεία μας αλλά και την υγεία του πλανήτη».

Με βάση το εν λόγω κείμενο, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

«Ο νεαρός ήρωας του αποσπάσματος φαίνεται να αντιμετωπίζει την τροφή ως μέσο δημιουργικής έκφρασης, προσφοράς και ανάπτυξης σχέσεων. Σας βρίσκει σύμφωνους μια τέτοια στάση ζωής; Να αναπτύξετε την απάντησή σας σε ένα κείμενο 100-150 λέξεων, αξιοποιώντας προσωπικά βιώματα και εμπειρίες».

Το CNN Greece, σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Πουκαμισάς», θα δημοσιεύσουν τις απαντήσεις των θεμάτων ενώ παράλληλα οι έμπειροι εκπαιδευτικοί θα σχολιάσουν ζωντανά τη δυσκολία τους και τις ενδεχόμενες «παγίδες» που έκρυβαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ