Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ - Πετροπόλεμος μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας
Ανανεώθηκε:
Νέα ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο, έξω από την πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ομάδα ατόμων να πετάει πέτρες εναντίον των ΜΑΤ.
Συγκεκριμένα τα επεισόδια σημειώθηκαν στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν, έχοντας ολοκληρώσει πορεία στο κέντρο της πόλης, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ, καθώς και μέλη αντιεξουσιαστικων ομάδων συγκεντρώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών, μπροστά από την υπό κατασκευή Βιβλιοθήκη και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούν τον χώρο, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών και προχώρησε σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.
Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών διασπάστηκαν μέσα στο campus και ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε μπροστά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους περιμετρικά του κτιρίου.
Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν. Στο ΑΠΘ έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των εστιών από τις φωτιές στους κάδους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΘ:Τι λένε οι πρυτανικές Αρχές για την κατάληψη και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αστυνομική επέμβαση
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
SPONSORED
Παπασταύρου: Η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά ολιστικό χωροταξικό σχέδιο
12:31
Το οικογενειακό SUV που ετοιμάζει η Fiat θα λέγεται Grizzly
12:23
Την Τετάρτη απολογούνται οι συλληφθέντες του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού στο Κιλκίς
12:12
«Δεν πιστεύω στην avant garde - Είμαστε περισσότερο παρτιζάνοι»: Ο Blixa Bargeld στο CNN Greece
12:03