ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελλόμενη αλλοίωση εγγράφου του FBI

Υπόθεση Novartis: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελλόμενη αλλοίωση εγγράφου του FBI
Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από την ανακοίνωση - καταγγελία του συνηγόρου της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγγελλόμενη αλλοίωση εγγράφου του FBI, από το οποίο «σβήστηκε» το όνομα πρώην υπουργού για «δωροληψία» από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis διέταξε την Παρασκευή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, η Εισαγγελία διέταξε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα διακριβωθεί εάν και από ποιούς υπήρξε αλλοίωση του επίμαχου εγγράφου από το FBI το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis.

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από την ανακοίνωση - καταγγελία του συνηγόρου της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Βασίλη Χειρδάρη, υπήρξε αλλοίωση-παραποίηση του εν λόγω εγγράφου κατά τη μετάφρασή του από μεταφράστρια του υπουργείου Εξωτερικών με απάλειψη σημαντικών λέξεων που αναφέρονταν σε δωροληψία πρώην υπουργού.

Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα της Ποινικής Δίωξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ