ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Ασπρόπυργο, Τανάγρα και Μικρόκωμη Θεσσαλονίκης

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Ασπρόπυργο, Τανάγρα και Μικρόκωμη Θεσσαλονίκης
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στις τρεις εστίες για τυχόν αναζωπυρώσεις (φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ

Μάχη σε τρεις εστίες πυρκαγιάς σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, στην Τανάγρα, στον Ασπρόπυργο και στη Μικρόκωμη Θεσσαλονίκης έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όλες οι πυρκαγιές, νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στις εστίες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πρώτη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής, στη θέση Λάκκα Κάτσαρη, σε προαύλειο χώρο οικείας όπου υπήρχε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, καθώς στο σημείο επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στη συνέχεια φωτιά εκδηλώθηκε στην Τανάγρα Βοιωτίας, σε αγροτική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, ενώ για την κατάσβεση της επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Λίγες ώρες αργότερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μικρόκωμη, στον δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης. Στο σημείο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα, καθώς και 2 αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμανυδροφόρες και μηχανήματα έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ