ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Παπανικολάου στο CNN Greece: Όλες οι δυνάμεις στην κορυφογραμμή που ενώνει Γλυφάδα με Βούλα

Γιώργος Παπανικολάου στο CNN Greece: Όλες οι δυνάμεις στην κορυφογραμμή που ενώνει Γλυφάδα με Βούλα
Στην Γλυφάδα υπάρχουν μικρές εστίες πυρκαγιάς, λέει στο CNN Greece ο δήμαρχος της πόλης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πιθανότητα οι ισχυροί άνεμοι να οδηγήσουν τη φωτιά στην Βούλα CNN Greece

Την ανησυχία του μην ξεφύγει προς την πλευρά της Βούλας η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Γλυφάδα, εξέφρασε σε συνομιλία του με το CNN Greece, o δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου.

Η φωτιά ξέσπασε όπως μας είπε ο κ. Παπανικολάου σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο τέρμα της οδού Μετσόβου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανησυχία για τη Γλυφάδα, όπου καίνε μόνο μικρές εστίες, οι οποίες δεν εμπνέουν ανησυχία.

«Οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν τη φωτιά στην κορυφογραμμή και το ζήτημα είναι μην τυχόν και περάσει στη Βούλα», μας είπε ο κ. Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου, σημείωσε επίσης ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στην Γλυφάδα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αυτή τη στιγμή επιχειρούν εναέρια μέσα στη μεγάλη εστία, που πλέον έχει μετακινηθεί στην κορυφογραμμή, προσπαθώντας να μην περάσει στη Βούλα.

Στα θετικά είναι, πως δεν απειλήθηκαν και δεν υπάρχουν ζημιές σε κατοικίες στη Γλυφάδα, είπε ακόμα ο κ. Παπανικολάου.

Τιτάνια μάχη των πυροσβεστών

Στη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πυρνάρι επιχειρούν αυτή την ώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέρια μέσα.

Πλέον, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος προσπαθούν να αποτρέψουν τη φωτιά από το να περάσει την κορυφογραμμή, που ενώνει την Άνω Γλυφάδα με τη Βούλα και ειδικότερα με το Πανόραμα Βούλας.

Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, επί τόπου έχει σπεύσει και κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά τα λοιπά, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζουν ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης και ο διευθυντής Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

To tweet της Πυροσβεστικής

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Εν τω μεταξύ, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην περιοχή Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ