ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Πανόραμα Βούλας: «Εμπρησμός 100%», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής

Φωτιά στο Πανόραμα Βούλας: «Εμπρησμός 100%», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής
CNN Greece

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι στo Πανόραμα Βούλας, καθώς ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα. Η πυρκαγιά, όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

«Είδαμε ξαφνικά μία φωτιά όσο είναι μια αγκαλιά ενός ανθρώπου, δεν υπάρχει περίπτωση να πετάχτηκε κουκουνάρι 15 χιλιόμετρα και να σκάσει εκεί», λέει κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του CNN Greece.

«Είναι εμπρησμός 100%» καταγγέλλει, και σημειώνει πως ένας άλλος κάτοικος της περιοχής άκουσε ένα μπαμ και είδε ένα άτομο με μηχανάκι στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.

«Η φωτιά έχει μπει στο Πανόραμα και έχει κάψει άλση και παρκάκια, ακόμη και κάποιες τέντες, αλλά δεν έχουν καεί σπίτια. Ήρθε από δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να επέμβουν καθοριστικά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 180 άνθρωποι, εθελοντές και πυροσβέστες, συν τα εναέρια μέσα. Ο αέρας είναι ισχυρός. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης κι έχουν σταλεί μηνύματα με το 112. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καεί σπίτια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ελέγξουμε», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Βάρης -Βούλας- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όλες οι εξελίξεις για το πύρινο μέτωπο στο Liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ